Published On: lun, Iul 19th, 2010

Simionescu se grabeste sa-i aduca pe sinistratii din strada Ancorei inapoi in casele lor

Share This
Tags

* primarul municipiului, Aurel Simionescu, isi doreste ca pana sambata, macar o parte dintre locatarii caminelor sociale evacuate in urma inundatiilor sa revina acasa * edilul-sef a inspectat astazi dimineata cele doua imobile

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, insotit de cei doi viceprimari, seful Directiei Serviciilor Publice, Emilena Huiu si seful DAGL, Dan Apostol, a vizitat in aceasta dimineata cele doua camine sociale de pe faleza. Edilul a vrut sa vada cu ochii lui starea in care se afla imobilele amintite, dupa ce au stat circa trei saptamani in apa. In urma inundatiei, la parterul caminelor pardoseala este distrusa, iar pe alocuri, printre baltoace, au ramas si portiuni acoperite cu namol. Curtea din spatele caminelor pare un adevarat depozit de deseuri, iar mirosul nu este deloc placut.

Edilul-sef a cerut ca pana dupa-amiaza sa se verifice starea pardoselii, a instalatiei electrice si a celei de furnizare a apei potabile. In plus, locatarii au fost adusi astazi si impreuna cu politistii comunitari s-a verificat apartament cu apartament, pentru ca oamenii sa confirme ca bunurile lasate inauntru sunt inca acolo.  De altfel, Dumitru Hahui, adjunctul sefului Politiei Comunitare, ne-a declarat astazi ca subordonatii sai au asigurat in toata aceasta perioada paza in zona, astfel incat eventualii hoti sa nu poata intra la furat in caminele din care fusesera evacuati locatarii. Paza se va asigura in continuare, pana cand chiriasii vor putea reveni in siguranta la locuintele lor.

In aceasta dupa-amiaza, comisia de inventariere va trebui sa-i prezinte primarului o evaluare a pagubelor si lista lucrarilor necesare, astfel incat de maine sa se inceapa lucrarile. In plus, edilul a cerut sa nu se reia furnizarea curentului electric in imobilele parasite, pana cand nu se fac verificari la fiecare garsoniera in parte, pentru a se asigura ca, dupa inundatii, locatarii nu vor trai si trauma unui incediu.

Primarul doreste ca pana sambata, sa se mute inapoi in casele lor  chiriasii de la etajul I, iar pe masura ce se rezolva si problemele de la parter, sa revina in locuinte si ceilalti.

Pana una-alta, in zona de faleza in care se afla fosta Capitanie s-a ridicat tot namolul, iar astazi dimineata, se matura si se strangeau ultimele gunoaie, PET-uri si bucati de lemn ramase in urma inundatiilor. In plus, cativa muncitori adunau ultimele

bucati metalice care au protejat pana de curand gurile de canalizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-