Published On: joi, Iul 22nd, 2010

Simionescu nu mai e sigur ca vrea un al doilea mandat de primar

Share This
Tags

* este declaratia edilului-sef, dupa ce seful lui politic, Gheorghe Bunea Stancu, a afirmat ca nu e sigur ca Simionescu va fi candidatul PSD si in 2012

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a confirmat astazi declaratiile presedintelui PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, potrivit carora nu este sigur ca actualul edil va candida din nou pentru Primarie, in 2012, pentru social-democrati. Simionescu a precizat ca este la fel de adevarat ca nu este sigur nici ca Stancu va candida din nou pentru Consiliul Judetean, in 2012, sub sigla PSD. In plus, spune primarul, nici el nu mai este atat de convins ca vrea sa mai candideze inca o data, asa cum anunta anterior : “Nici eu nu sunt sigur, care-i problema? Nu sunt sigur nici ca vreau sa candidez, este o dorinta a mea, eu nu ma dezic de ea, pentru doua mandate, problema este in ce masura poti sa faci ceva. In conditiile in care nu poti sa faci ceva, eu cred ca este corect sa spui “nu pot” si sa fie altcineva care crede ca poate, macar crede ca poate ceva. Dupa un mandat, te convingi daca poti sau nu poti sa faci ceva”.

Intrebat daca acum, la jumatate de mandat, simte ca poate face ceva, Simionescu a raspuns: “Eu simt ca pot sa fac ceva, insa avem niste conditii pe care trebuie sa le gestionam si care, dincolo de ceea ce putem noi sa facem, vin ca o serie intreaga de piedici. Si v-as da un exemplu. Noi am reusit, dupa multe straduinte, sa reducem datoria la CET pe care am primit-o, de 250 de miliarde lei vechi, sa o ducem catre 30-40 de miliarde, ceea ce e datoria curenta, sa-i spunem asa. Mai nou, Guvernul Romaniei, care a promis ca va da 170 miliarde pentru subventia la gaz in iarna 2009-2010, a hotarat sa nu o mai dea, drept care noi am ramas cu o datorie, suma neplatita de  Guvern, de 130 miliarde de lei. Deci tot ce am muncit si ce s-ar fi putut face cu niste bani, la un moment dat, cu 130 de miliarde de lei, va trebui de fapt sa refacem, pentru ca e datoria catre CET, CET-ul are datorie catre Gaze si asa mai departe. Deci sunt lucruri care vin peste tine si care iti pun un semn de intrebare in ce masura niste angajamente pe care le-ai luat la un moment dat se intampla. Toate angajamentele si toate intentiile noastre bune trec, pana la urma, prin bani”.

Simionescu a mai precizat ca nu doar potentialii candidati la Primaria municipiului, ci toti cei care vor candida la alegerile locale, inclusiv Gheorghe Bunea Stancu, vor face obiectul unor sondaje de opinie, pentru a se stabili care sunt persoanele cu cele mai mari sanse de castig:  “Este o problema pe care noi am discutat-o de fiecare data si chiar daca pare mai putin credibil, noi am avut o discutie pentru ca dorim ca cei care au cea mai buna sansa la un moment dat, intr-un anumit sector, sa o faca. Nimeni nu este batut in cuie, nimeni nu este obisnuit cu scaunul  asta, cel putin eu am trecut prin destule ca sa nu fiu batut in cuie. Dorinta este una, dar daca sondajele si pulsul orasului va arata un alt tip de formula, de innoire, de schimbare, nu stiu, vom vedea pulsul orasului, dar nu sa-mi fac eu mie sondaj, ca sa arat ce bun sunt, nu asa!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-