Published On: joi, Iul 1st, 2010

Simionescu nu a avut inca surprize neplacute din partea Spitalului “Sf. Pantelimon”

Share This
Tags

* el spune ca primele statistici ce i-au fost prezentate, in vederea preluarii  spitalului de catre Consiliul Local Municipal, arata o situatie financiara relativ buna * spitalul are pe statul de plata , pe luna mai, 9 economisti si un contabil * un inginer din personalul TESA castiga mai bine decat medicii primari de la sectiile Psihiatrie

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este multumit de situatia financiara a Spitalului “Sf. Pantelimon”, pe care Consiliul Local Municipal il va prelua in administrare, in prima decada a acestei luni.

Simionescu a studiat primele date oferite de conducerea spitalului si spune ca nu a observat lucruri care sa-l ingrijoreze, cu exceptia, poate, a unui numar cam mare de personal care nu are legatura cu medicina propriu-zisa. “Noi am facut cateva prime analize, mai asteptam cateva lucruri de esenta, dar eu zic ca in momentul de fata Spitalul “Sf. Pantelimon”, cu mici nuante, intra in normativele pe care le avem. Ca o prima estimare, cheltuielile cu salariile lor sunt in jurul a 71% -72% din totalul sumei pe care o primesc de la Casa de Asigurari, dar nu au toata organigrama ocupata. Din 275 de salariati pe care dumnealor ii au in momentul de fata, avem un numar important de oameni, de tipul 43 de muncitori, 57 personal auxiliar, 24 TESA, deci e de vazut in aceasta zona. Asa, la prima vedere, cifrele nu ne spun niste lucruri deosebite in legatura cu structura si cu  sumele pe care dumnealor le au. Asa, ca salarii medii, la o prima vedere – si ma refer la toata cheltuiala – TESA are circa  3.400 lei, media, personalul mediu sanitar, circa 3.000 lei, medicii, circa 5.000 lei. Repet, sunt sume impozitabile, nu este salariul net. Sunt primele cifre rezultate din situatiile pe care spitalul ni le-a transmis si pe care le vom analiza in perioada imediat urmatoare”.

Potrivit statelor de plata pe luna mai publicate pe pagina de internet a spitalului amintit, personalul TESA cuprinde 20 de persoane:  9 economisti, cu salarii intre 1.355 si 2422 lei, un contabil, platit cu 1084 lei, 2 analisti programatori, un merceolog, un referent, 2 subingineri,  3 ingineri, dintre care unul are un salariu frumusel de 4.392 lei ( mai mare decat un medic primar de la Psihiatrie ) si un consilier juridic. In ceea ce-i priveste cei 37 de muncitori aflati pe statul de plata al spitalului in luna mai, acestia au fost platiti cu sume intre 588 si 1600 lei.

Sumele incasate de conducerea unitatii in luna mai au fost urmatoarele; managerul Violeta Vasile – 7.549 lei, directorul de ingrijiri – 4805 lei, directorul medical – 5.545 lei, iar directorul financiar-contabil – 5.401 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-