Published On: joi, Iul 8th, 2010

Simionescu crede si nu cerceteaza ce-i zice Violeta Vasile

Share This
Tags

* primarul municipiului este suspect de credul, in relatia cu  conducerea spitalului “Sf. Spiridon”

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, pare dispus sa se lase usor imbrobodit de conducerea Spitalului “Sf. Pantelimon”, in legatura cu schema de personal si salariile incasate in aceasta unitate. Desi a sesizat singur o serie de chestiuni discutabile, iar altele i-au fost servite pe tava de Infobraila, edilul-sef are reactii de-a dreptul molcome, referitor la un spital pe care il va prelua in subordine in numai cateva zile. Simplul fapt ca Simionescu nu respecta termenul-limita impus de Ordonanta privind descentralizarea in Sanatate, respectiv 9 aprilie, pentru aprobarea in Consiliul Local a preluarea unitatii spitalicesti amintite este ciudat, in contextul in care primarul este genul care incearca in general sa se incadreze in termenele si regulile impuse de legislatie. Simionescu a fost iritat de intrebarea pe care i-am adresat-o astazi, privind motivul pentru care nu organizeaza o sedinta de Consiliu de indata astazi sau cel tarziu maine , astfel incat, in zece minute, sa rezolve problema preluarii la timp a spitalului. Nu am obtinut o explicatie coerenta, ci doar o  asigurare ca nu-i nici o problema, daca se incalca termenul limita si se face sedinta abia saptamana viitoare. Surse care doresc sa-si pastreze anonimatul sustin ca, de fapt, Simionescu are reactii atat de lente pentru ca este supus la presiuni in privinta schimbarii directorului Violeta Vasile si nici nu s-ar fi incheiat negocierile ce vizeaza aprobarea in CLM a componentei noului Consiliu de Administratie al spitalului.

Simionescu pare sa fi luat de bune explicatiile pe care le-a primit de la conducerea spitalului, cu privire la numarul mare de muncitori aflati pe statul de plata. Astfel, edilul  ne-a informat ca a aflat de la directorul Violeta Vasile ca, de fapt, aproape jumatate dintre acestia sunt un fel de luptatori care au sarcina sa intervina in forta, daca vreunul dintre pacientii cu probleme psihice face urat:  “in numarul acela de muncitori intra si un numar de persoane care se ocupa de supravegherea, ingrijirea, interventia pentru persoanele care au un anumit tip de comportament, avand in vedere specificul spitalului. Un fel de oameni care intervin la momentul cand este ceva, il duce, il ia,  il strange… Au personalul medical care intervine pe formula medicala si personalul care intervine pe conditii de forta, sa spunem. 19 dintre cei 45 de muncitori, cat au ei, sunt astfel de persoane. Restul, sunt electricieni, iar muncitori necalificati sunt cei cu curtea, gradina, ce au ei in spate. Dar inca o data, asta este ceea ce mi se spune”.

Nici explicatiile legate de numarul mare de economisti, pe care le-a inghitit pe nemestecate primarul de la conducerea Spitalului “Sf. Pantelimon”, nu par a sta in picioare: “Am discutat ca de ce sunt atati economisti, a propos de intrebare si nu confundati profesia cu ocupatia. Deci ei au absolvit o facultate economica, indiferent cum se cheama ea si am zis “hai sa vedem daca ce fac ei acolo este ocupatie de economist”, pentru ca, spre exemplu, el este sef la personal, dar el nu face treaba de economist. Pe statul de plata are functia si pe urma are studiile pe care le-a facut persoana”.

Declaratiile edilului sunt de-a dreptul puerile, in contextul in care o simpla verificare pe internet a statului de plata al spitalului amintit l-ar fi convins ca, de fapt, economistii cu pricina figureaza la capitolul  “functia”, nu la capitolul “studii”. Asadar, ceea ce fac ei ar trebui sa fie treaba de economist.

Amintim ca, potrivit datelor prezentate pe pagina de internet a Spitalului “Sf. Patelimon”, in luna mai, se aflau pe statul de plata al unitatii 9 economisti, un contabil, plus un director financiar-contabil. De asemenea, spitalul a platit in luna amintita 16 medici si 50 de muncitori, din care 26 necalificati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-