Published On: mar, Iul 27th, 2010

Scolile de soferi au fost controlate de ARR

Share This
Tags

Astazi, este in desfasurare o actiune comuna a Politiei, Autoritatii Rutiere Romane si Registrului Auto Roman, care are ca scop controlul in trafic a masinilor folosite de scolile de soferi din Braila, in conditiile in care, la nivel national, s-au inregistrat multe plangeri ale viitorilor soferi.
“Actiunea ARR de astazi are ca scop identificarea autovehiculeleor care sunt folosite pentru practica cursantilor in vederea obtinerii permisului de conducere auto si identificarea respectari legislatiei in vigoare. De asemenea, incercam sa identificam autovehiculelor care nu sunt autorizate pentru efectuarea cursurilor necesare obtinerii permisului”, a declarat Marian Sirbu, seful ARR Braila.
Reprezentantii scolilor de soferi ale caror masini au fost oprite in trafic considera actiunea ca fiind, in general, una buna, insa nu sunt de acord cu cuamtumul amenzilor mari prevazute pentru abaterile de la legislatia referitoare la scolile de soferi.
“Controalele sunt binevenite, dar sunt si unele probleme. Se spune ca nu avem voie sa purtam caseta, dar aceasta este pentru noi o reclama. Noi avem nevoie de clienti tot timpul, pentru ca situatia este precara, elevii sunt tot mai putin.Cat priveste amenzile care se practica, eu cred ca sunt deosebit de mari. Este o rusine sa dau 40 de milioane amenda, in ideea in care o scoala de soferi este 8 milioane si noi muncim vai de capul nostru”, a spus unul dintre instructorii controlati de catre inspectorii ARR Braila.
Scolile de soferi din Braila s-au dovedit insa in regula, deficiintele depistate fiind, potrivit sefului ARR, minore. “Nu sunt foarte multe abateri. Mai au cate un document lipsa, dar nu sunt documente care sa fie expirate. Nu sunt contraventii foarte mari”, a conchis Sirbu.

Comentarii

comentariu

About the Author