Published On: mie, Iul 21st, 2010

Sanctiuni extrem de dure pentru cei care fac transport ilegal de tip taxi

Share This
Tags

* cei prinsi in neregula vor plati o amenda mare si nu-si vor mai putea folosi autoturismul personal o jumatate de an

Platesti o amenda usturatoare, ramai fara placutele de inmatriculare si fara numarul de inmatriculare si nu-ti mai poti folosi autoturismul propriu timp de sase luni. Este sanctiunea extrem de severa pe care o primesc, mai nou, cei care fac curse de transport persoane de tip taxi, fara a detine toate actele necesare. Legislatia in vigoare s-a modificat de curand, iar politistii braileni au inceput deja controale, pe aceasta tema. Dat fiind ca unii dintre cei care fac astfel de curse sunt cunoscuti de catre oamenii legii, n-a fost nevoie decat ca politistii sa se posteze in zonele de unde se iau in mod traditional calatorii iesiti la “ia-ma nene”. Astfel, agentii au reusit sa filmeze cu aparatul radar un barbat care a facut cu masina  proprie nu mai putin de patru curse Braila – Chiscani, in cateva ore. Oamenii legii l-au filmat cum incarca autoturismul cu calatori, cum transporta saci cu marfa si cum, odata ajuns la destinatie, ii ajuta pe calatorii de ocazie sa-si scoata sacosele din portbagaj. La cel de-al patrulea transport, soferul a fost tras pe dreapta, in zona Trei Movile si a fost intrebat daca are autorizatie si licenta pentru transport de tip taxi. Barbatul a declarat insa ca nu face asemenea curse si i-a luat martori pe pasagerii din masina, care au declarat ba ca sunt rude, ba ca sunt prieteni de familie cu soferul. Politistii nu s-au lasat insa impresionati si l-au lasat pe barbat fara placutele de inmatriculare, i-au aplicat o amenda si l-au sfatuit sa-si cheme si el un prieten de familie, care sa-l duca inapoi in oras.

“Conducatorul auto a fost depistat efectuand transport in regim de taxi in mod repetat,  fara a detine autorizatie de trasport. El a fost sanctionat cu amenda in valoare de 25.000 lei si retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare; de asemenea,  pe o perioada de 6 luni de zile, autoturismul cu care a efectuat acest transport este imobilizat, nemaiputandu-l folosi”, ne-a declarat insp. Doru Stancuna, din cadrul Politiei Rutiere .

Politistii vor continua verificarile, pentru a se limita numarul acestor curse ilegale de transport persoane, atat pe relatia Braila-Chiscani, cat si pe relatia Braila- Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-