Published On: mie, Iul 7th, 2010

Rodica Sin s-a intors in fruntea Spitalului Judetean Braila

Share This
Tags

* incepand de astazi, ea este managerul interimar al unitatii * Sin va fi secondata de directorul financiar-contabil Cristina Maria Vranceanu si de directorul medical Florentina Prisacaru * in cateva zile, va fi schimbat si directorul de ingrijiri * in curand, sunt de asteptat si reduceri de personal

Schimbare de garnitura, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. La numai o zi dupa preluarea institutiei de catre Consiliul Judetean, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a semnat astazi, la pranz, numirile noului manager interimar si a doi dintre directorii adjuncti. Noul manager interimar al spitalului, pentru cel putin 60 de zile, este Rodica Sin, directorul financiar-contabil va fi Cristina Maria Vranceanu, iar directorul medical, medicul primar Florentina Prisacaru. Stancu a anuntat noua echipa de conducere astazi, in cadrul unei conferinte de presa, la care au fost prezenti atat fostul manager Stefan Mihailescu si fostul director medical Cristian Pricop, cat si noul manager si nou director medical. Sin si-a facut, astfel, revenirea in forta, in fotoliul de manager al Spitalului Judetean de Urgenta, dupa ce, anul trecut, aceasta a avut parte de o plecare care i-a lasat un gust amar, la momentul respectiv reclamand faptul ca a fost bruscata de Mihailescu, in propriul birou.

Stancu a precizat ca si cel de-al treilea director adjunct, cel de ingrijiri, va fi inlocuit in zilele urmatoare si a anuntat schimbari majore, prin externalizarea mai multor servicii: “Pana luni vom da, probabil, o noua decizie, privind directorul de ingrijiri. Ei sunt numiti interimar, deci nu sunt definitivi, este o perioada de proba pentru  toata lumea. Sunt pareri si pro si contra, sunt unii care sunt impotriva acestor numiri – vorbesc din punct de vedere politic. Dar, asa cum v-am spus, nu ma intereseaza politica, ma intereseaza sa lucrez cu oameni cu care pot sa fac ceva. Vor fi multe externalizari, vom  externaliza directia juridica, cu siguranta, vom externaliza, probabil, sau vom prelua si achizitiile publice la judet, printr-un serviciu de specialitate, deci inca ma mai gandesc la asta si o sa o discutam si in Consiliul de Administratie, bineinteles. De asemenea, ne gandim sa externalizam ceea ce inseamna partea administrativa si partea care tine de ingrijiri, astfel incat sa scada si numarul de personal”.

Presedintele Consiliului Judetean a multumit fostei conduceri si a declarat ca nu este un om al razbunarii, asa incat  nimeni nu trebuie sa se teama ca va fi pandit la cotitura – aluzia fiind transparenta la Stefan Mihailescu, care a avut un conflict deschis cu Stancu. “Vreau sa-i multumesc domnului doctor Mihailescu, domnului doctor Pricop si celorlalti care au fost in conducere pana acum. Au fost si lucruri bune, poate au fost si lucruri mai putin bune, au fost si discutii, poate am fost si noi vinovati, poate ati fost si dvs. vinovati,  dar viata merge inainte si vreau sa cred ca suntem oameni maturi, responsabili. Nu sunt omul razbunarilor, cum se spune la toate  colturile. Nu, fiecare isi ocupa locul, sef de sectie, ce este, isi vede de treaba lui mai departe. Nu intram in aceasta zona si va promit ca nu se vor intampla atat timp cat sunt presedinte astfel de lucruri. Chiar daca altii au procedat altfel, nu sunt omul care sa ma aplec asupra unor murdarii de acest gen”, a declarat presedintele CJ.

Stancu a mai spus ca se va face un audit la fiecare dintre spitalele pe care le-a preluat Consiliul Judetean, pentru a se cunoaste exact situatia lor economico-financiara: “Se discuta despre fel de fel de salarii, nu stiu daca este asa,  banuiesc ca toate sunt conform legii, dar ele trebuiesc reasezate la vremurile de astazi, sunt vremuri mai grele”. Presedintele CJ a mai promis ca va acorda atentie si farmaciei spitalului, iar intr-o perioada “destul de scurta”, aceasta va avea  un minim de medicamente care sa-i permita sa functioneze intr-o asa-zisa normalitate. El a mai declarat ca nu se pot schimba  peste noapte lucrurile, dar spera ca in sase luni, lucrurile in Spitalul Judetean sa stea cu totul altfel.

Daca ar fi sa luam in calcul si declaratiile anterioare ale sefului CJ, vor fi schimbari mari si pentru omul de afaceri Stefan Fusea, care, pana acum, a castigat bani buni de pe urma colaborarii cu Spitalul Judetean, pe partea de bucatarie si spalatorie, dar caruia i se va inchide, in curand, “robinetul”.

Noul manager, Rodica Sin, la randul sau, a declarat ca a primit cu bucurie propunerea de a reveni in post si n-a stat mult pe ganduri, pentru a o accepta: “Nu a fost deloc greu sa ma convinga sa revin. Am venit cu mare drag, mi-au placut toate proiectele initiate acum un an de zile si doresc sa se vada ca aceste proiecte sunt usor de realizat si in avantajul tuturor brailenilor”.

Mandatul noii conduceri interimare este intre sase si noua luni, pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor respective.

Comentarii

comentariu

About the Author

-