Published On: vin, Iul 30th, 2010

Primarul este multumit de noul secretar al Consiliului Local Municipal

Share This
Tags

* Aurel Simionescu se astepta ca noul sau subaltern, Mircea Fudulaiche, sa faca treaba buna, pentru ca are o experienta bogata in domeniu

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este arata multumit de noua achizitie a municipalitatii, respectiv noul secretar, Mircea Fudulaiche, venit pe acest post din functia de inspector guvernamental. In contextul in care Fudulaiche a fost, ani la rand, secretar general al Prefecturii si subprefect si a raspuns, printre altele, de controlul legalitatii actelor emise de consiliile locale si judetean, edilul-sef se asteapta ca experienta aceasta sa-i fie de mare folos in cadrul noilor sale atributii. Simionescu a explicat ca Fudulaiche ramane cu statutul de inalt functionar public, ca si documente, dar prin preluarea noului post, coboara in clasa functionarilor publici de conducere. Primarul a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, cum a pornit discutia pe tema postului ramas vacant, de secretar CLM: “Domnul Fudulaiche a venit cu ideea de a putea fi acceptat ca secretar din momentul in care domnul secretar Iorga si-a manifestat intentia de a pleca, deci de vreo 2-3 luni de zile. Problema, atunci, se punea ca si participare la un concurs care se organizeaza conform legii, la momentul respectiv. Eu am zis “da”, e un concurs, nu pot nici sa impiedic pe cineva sa participe, nici sa sustin pe cineva. A aparut undeva la mijlocul lunii iulie o ordonanta prin care se modifica statutul functionarilor publici, intre care se da si posibilitatea ca inaltii functionari publici sa poata trece prin transfer catre autoritatile locale, judetene, pe un post de executie, deci un post inferior calitatii lor de inalt functionar public. Aceasta, probabil si in ideea ca din numarul mare de inspectori guvernamentali care au ajuns si stiti cum s-au intamplat lucrurile, sa se mai poata degreva, in conditiile in care unii dintre ei accepta aceasta pozitie, sa spunem inferioara calitatii lor”.

Primarul considera ca a facut o achizitie buna, atat din punct de vedere al competentelor lui Fudulaiche, al experientei acestuia, dar si din punct de vedere al relatiei umane, in conditiile in care cei doi au fost, cu ani in urma, colegi de partid, inainte ca Fudulaiche sa fie obligat prin lege sa renunte la orice apartenenta politica: “Sunt doua lucruri: primul este faptul ca domnul Fudulaiche are o experienta bogata in domeniu, el practic de 7-8, poate 9 ani lucreaza in zona aceasta, de prin ‘93-’94;  pe de alta parte, am si lucrat cu dumnealui, ne stim de o vreme buna, ramane ca si dumnealui sa confirme, pentru ca una este sa lucrezi la Prefectura si sa controlezi pe cineva si alta este sa lucrezi la Primarie sau la Consiliul Judetean si sa faci ceva. Este o deosebire intre nivelurile de activitate, ca sa spunem asa, dar eu sper ca lucrurile se vor desfasura in conditii bune”.

Primarul a precizat ca Fudulaiche va “intra in paine” de saptamana viitoare, cel mai probabil, chiar de luni. El il va inlocui in functie pe Stoian Iorga, iesit la pensie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-