Published On: lun, Iul 5th, 2010

Primaria Braila cauta calul de dar, la dinti

Share This
Tags

* municipalitatea organizeaza o campanie de ajutoarare a sinistratilor, dar nu primeste ajutoarele decat in conditii foarte stricte:  bunurile donate vor fi primite “numai in situatia in care vor fi impachetate pe categorii de produse, in saci de plastic sau de polietilena si in cutii de carton, toate sigilate”

Pentru a veni în sprijinul sinistratilor afectati de inundaţiile din intreaga tara, Primaria Municipiului Braila anunta organizarea unei campanii de strangere de bunuri, separat de cea demarata deja de Prefectura judetului. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, vor fi doua puncte de colectare in municipiu, organizate la fostul sediu al Directiei Serviciilor Publice, strada Pensionatului nr. 2 si la depozitul SC CET SA, strada Piata Uzinei nr.1. Municipalitatea este insa extrem de exigenta, cand este vorba despre ambalarea ajutoarelor si anunta public ca nu va primi orice fel de

pachete: “Articolele electrocasnice trebuie sa fie in stare de functiune, alimente neperisabile, in termen de valabilitate, imbracamintea, nedeteriorata si igienizata (haine, paturi, lenjerie de pat), mai putin incaltaminte. De asemenea, bunurile donate vor fi receptionate numai in situatia in care vor fi impachetate pe categorii de produse, in saci de plastic sau de polietilena si in cutii de carton, toate sigilate. Cetatenii braileni mai trebuie sa stie ca bunurile care nu vor respecta aceste conditii vor fi returnate catre donator”. Cu alte cuvinte, brailenii dornici sa dea o mana de ajutor semenilor loviti de furia apelor vor fi refuzati, pentru simplul motiv ca nu au impachetat ajutoarele cum trebuie, sau nu au sigilat sacosele in care au adunat ce au gasit prin casa, care le prisosea.

Bunurile vor fi colectate astfel: in str. Pensionatului – articole de imbracaminte si menaj (de preferat foarte putin uzate sau noi); in depozitul din Piata Uzinei nr.1 – produse alimentare ambalate neperisabile (ulei, zahar, malai, faina, orez, paste fainoase, conserve, lapte praf) si materiale de constructii (ciment, var, adezivi, caramida, BCA – paletate); electrocasnice si mobilier (de preferat foarte putin uzate sau noi). Donatiile privind materiale de constructii vor fi ridicate direct de la locatia indicata. Relatii suplimentare se pot obtine la  telefon 0239.694947.

In plus, Primaria municipiului face un apel catre firmele care isi au sediul in zona joasa a falezei si portului Braila sa isi ia toate masurile necesare, pentru a se proteja de efectele unei posibile inundari: „Apele fac ravagii si la Braila. Dunarea va depasi in urmatoarele zile cota de pericol si va atinge 730 cm. Urmare a inundatiilor provocate de Dunare in zona Falezei si a Portului Braila, agentii economici care isi desfasoara activitatea in locatiile mentionate trebuie sa isi ia toate masurile ce se impun pentru prevenirea oricaror pericole. Presiunea apei asupra digurilor se va mentine o lunga perioada de timp, putand aparea evenimente neprevazute. Comitetul local pentru situatii de urgenta reia recomandarile catre populatie sa se conformeze indicatiilor reprezentantilor ISU Braila, Jandarmeriei si Armatei, in special celor din zona portuara, intrucat viata oamenilor trebuie cu prioritate sa fie protejata. Toate zonele avertizate trebuie sa fie in continuare in stare de alerta maxima si vigilenta. In funcţie de evoluţia situaţiei hidrologice, vom reveni cu informaţii suplimentare” , se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Primaria Braila.

Autoritatile municipale amintesc celor interesati ca exista o restrictie de viteza de maximum 40 de km/h, instituita la inceputul saptamanii trecute pe digul Macin – Smardan, care ramane valabila, iar acesteia i se adauga restrictia de tonaj, in vederea prevenirii aparitiei unor probleme ca urmare a cresterii cotelor apelor Dunarii.  “Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta al judeţului Tulcea a decis ca, incepand cu data de 3 iulie 2010, pe Drumul Naţional 22 (E 87), intre localitatile Macin si Smardan, se interzice circulatia autovehiculelor cu masa maximă autorizata mai mare de 3,5 tone, intrucat digul pe care este amplasata soseaua a atins un grad periculos de inmuiere a terasamentului”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-