Published On: vin, Iul 30th, 2010

Prefectul Popa acuza Garda Financiara ca sicaneaza agentii economici

Share This
Tags

* prefectul a ajuns la aceasta concluzie, constand ca absolut toti agentii economici verificati in primul semestru al acestui an pe linia dotarii cu case de marcat electronice au fost amendati

Comisarul-sef al Garzii Financiare Braila, Marcel Constantin, a fost admonestat de prefectul judetului, Dumitru Popa, la cea mai recenta sedinta de Colegiu Prefectural, pe tema indarjirii cu care subordonatii sai aplica sanctiuni. Reactia lui Popa a fost o surpriza pentru Constantin, care raporta triumfalist ca nici macar unul dintre agentii economici verificati de comisari, pe linia dotarii cu case de marcat electronice fiscale, nu a scapat nesanctionat.

Popa, pentru care sanctionarea pe toata linia a intreprinzatorilor particulari nu este un motiv de mandrie, ci unul de suspiciune, a comentat ca nu poate sa creada ca nu a existat nici macar o singura firma care sa fi lucrat corect si care sa fi scapat fara nicio sanctiune. Pentru ca refuza sa accepte ideea ca toti intreprinzatorii particulari incalca legea si deci, sunt niste hoti, prefectul a tras concluzia ca Garda Financiara este pusa pe amendat agentii economici. Mai exact, Popa a acuzat direct Garda Financiara face sicane firmelor locale: “Parerea mea personala este ca sunt si activitati de sicanare. Este imposibil sa dai amenzi 100%, pentru toti agentii economici controlati. Nu pot sa cred ca suntem o tara de hoti, cred ca acest lucru  porneste dintr-o alta mentalitate a comisarilor. Agentii economici se feresc sa vorbeasca, dar parerea mea personala este ca unele dintre activitati sunt de sicanare”, a declarat  Popa. Prefectul  i-a mai spus comisarului-sef al Garzii Financiare ca “anul trecut, cel care a prezentat raportul acestei institutii a avut curajul sa si recunoasca acest lucru”.

Comentariile celor doi s-a referit la verificarile facute in semestrul I al anului in curs, pe linia  dotarii cu case de marcat electronice fiscale, la 164 de agenti economici, dintre care 164 au fost amendati. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 369.500 de lei, iar 96 dintre firmele respective au fost sanctionate cu suspendarea activitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-