Published On: vin, Iul 16th, 2010

Peste 300 de asistente din Spitalul Judetean vor fi concediate

Share This
Tags

* pe langa acestea, isi vor mai pierde locul de munca si circa 80 de angajati TESA * presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, declara ca unii dintre angajatii spitalului “sunt obisnuiti sa se frece printre peretii aia” * el isi doreste ca reducerile de personal sa intre in vigoare de la 1 august

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si-a facut deja socotelile, in privinta personalului Spitalului Judetean de Urgenta, pe care CJ l-a preluat in administrare in urma cu circa o saptamana. Stancu a analizat organigrama actuala, a comparat cu noile normative in domeniu si-a dat verdictul: concedieri masive. El a explicat astazi ca, pe unele capitole, personalul existent este de trei ori mai numeros decat cel prevazut in normative, astfel incat reducerile de posturi sunt inevitabile. Masurile le vor afecta cel mai puternic pe asistentele medicale, dintre care vor fi date afara peste 300, dar nici personalul TESA nu va scapa neatins. Spre exemplu, presedintele CJ a fost uimit sa afle ca spitalul are angajati 28 de contabili, in conditiile in care ditamai Consiliul Judetean are cel mult 11 contabili. “Vom umbla la personal, dupa discutii cu sindicatele, asa cum spune legea. Trebuie sa intelegem: ori murim cu totii, ori sunt o parte, banuiesc ca cei mai buni, care o sa ramana si o sa fie retribuiti in continuare, iar ceilalti se vor duce in somaj. Acum spun ei ca ar fi 1671 de angajati, o data mi-au spus ca au peste 2000, o data 1800, acum au aparut cu 1671. Am facut o simulare pe personal si va dau un singur exemplu: din 116 angajati la TESA, normativul spune ca trebuie sa ramana 39 cu un plus de 10%, niste indulgente cu care am fost de acord, datorita faptului ca suntem intr-o faza din aia, ca nici la inceputul contabilitatii nu se tinea contabilitatea cum se tine la spitalul asta. Sunt 28 de contabili si trebuie sa ramana 7. Sunt 805 asistente medicale si vor ramane, probabil, in jur de 500, cu multa indulgenta, luand in calcul cele doua zile cand se face garda sambata si duminica si concediile de odihna. Sigur ca tot ce vorbesc eu acum trece prin Consiliul Judetean, pentru a fi validat de plen, ca nu-i spitalul lui Stancu acolo. Sa faci trecerea radicala de la ceva in care sunt obisnuiti sa se frece printre peretii aia, pe acolo, la ceea ce vor trebui sa faca, e o mare diferenta. Va trebui sa muncesc mult cu mentalitatea, eu personal, impreuna cu oamenii care sunt langa mine din executiv, sa umblam la mentalitatea lor. Eu la CJ, tin evidenta la judetul asta si nu cred ca sunt 11 la contabilitate”

Singurii care nu vor fi afectati de concedieri sunt medicii. Pentru ei, Stancu vrea sa amenajeze chiar in camin, in care sa le repartizeze garsoniere doctorilor care nu au o locuinta, ca un bonus ca vin sa lucreze la Braila : “Doctori sunt 148 si 148  raman, in care sunt multi pensionari, ca n-avem altii. Sunt in discutii sa cumpar acum un camin care este amenajat pentru locuit – am eu la CJ doua camine, dar au fost scoli si au sali mari si ma consta foarte mult sa fac compartimentarea respectiva. Asta e cu garsoniere, are toalete, e un fel de bucatarie acolo, deci se poate locui, bineinteles, reabilitandu-l”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-