Published On: lun, Iul 12th, 2010

Pentru ca nu si-a achitat facturile, Directia Agricola a ramas fara telefoane si fax

Share This
Tags

* DADR Braila functioneaza fara director general de mai bine de o luna, iar gestionarea problemelor administrative lasa de dorit

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila functioneaza din ce in ce mai greu, in contextul in care, de cateva saptamani, nu are un director general. Dupa mazilirea lui Traian Cismas, postul a ramas vacant, iar dintre directorii adjuncti, nimeni nu s-a mai grabit sa semneze vreun act, daca nu era absolut necesar. Nici angajatii nu o duc prea bine, in conditiile in care se aud de zile bune zvonuri potrivit carora, la nivel national, vor fi restructurate cateva sute de posturi la directiile agricole, astfel incat nimeni nu se mai simte in siguranta. Pe 2 iulie au fost facute de catre ministerul de resort numirile noilor adjuncti, insa situatia nu s-a schimbat foarte mult, iar starea de confuzie nu s-a atenuat, mai ales ca parte dintre cei reinstalati in functiile pe care le ocupau inainte de a fi numit director general Traian Cismas nu mai pot reveni in fotoliile respective. Si ce este cel mai important, inca nu s-a numit noul director general, astfel incat DADR continua sa functioneze in virtutea inertiei. Persoanele reinstalate in functii sunt: Elena Banica – Dezvoltare Rurala, Izabela Smochina – economic-administrativ, Cristina Dumitrescu – inspectii, insa si Ana Coman, care a plecat de cateva luni la APIA si o doamna Popescu, ce a iesit de cateva luni la pensie. Dupa cum glumea un angajat al DADR, mai ramanea sa mai vina numirea in post si pentru Vasile Suraianu, fost director general, decedat, ca tabloul sa fie complet.

Dincolo de probleme ce tin de intarzierea semnarii unor acte si amanarea finalizarii unor dosare -reclamate de ceva timp de fermierii braileni -, lipsa unui director general, fie el si pus politic, afecteaza din ce in ce mai mult activitatea institutiei. Mai concret, de la finele saptamanii trecute, angajatii DADR nu mai pot folosi telefoanele si faxul, pentru ca nu s-au platit facturile. Dat fiind ca sunt in perioada in care la DADR se mai pot primi apeluri, angajatii inca mai pot tine cat de cat legatura cu teritoriul, insa in cateva zile, telefoanele vor fi complet deconectate, astfel incat functionarii vor ajunge fie sa-si foloseasca propriile celulare, fie sa ramana rupti complet de situatia din teren.

Situatia este cu atat mai delicata, cu cat angajatii DADR se ocupa in aceasta perioada si de strangerea de ajutoare pentru sinistrati, ceea ce nu se poate face, daca nu iau legatura telefonic cu reprezentantii unor firme mai prospere din domeniu, imprastiate in tot judetul, pentru a-i convinge sa faca donatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-