Published On: lun, Iul 19th, 2010

PDL trebuie sa iasa de la guvernare, pentru ca altfel, va avea o mare problema

Share This
Tags

* o spune democrat-liberalul Gheorghe Chiru, in chiar ziua in care a fost dat afara din conducerea PDL Braila * Chiru inca nu s-a hotarat daca va contesta decizia de excludere sau nu 

Democrat-liberalul Gheorghe Chiru nu este deloc impresionat de faptul ca Biroul Permanent National al partidului a aprobat propunerea venita de la liderii PDL Braila, de a-l exclude din forul local de conducere, CODA. Chiru admite ca primul sau impuls ar fi acela de a contesta decizia BPN, insa considera ca este mai bine sa se consulte cu colegii mai apropiati din organizatie, inainte sa ia o hotarare. Democrat-liberalul a recunoscut in aceasta seara ca se astepta la o asemenea urmare, dupa declaratiile acide facute in presa pe seama liderilor locali PDL, insa sustine ca nu va inceta sa-si spuna parerea, chiar daca incomodeaza. El este convins ca substratul

acestei sanctiuni este teama lui Constantin Dumitriu, presedintele interimar, de faptul ca ii va fi adversar in cursa electorala pentru presedintia organizatiei: “O sa ma intalnesc cu colegii, cei din fostul PNTCD – fiindca venirea la PDL am facut-o si cu acordul lor – si o sa stabilim impreuna ce atitudine o sa luam in continuare, pentru ca daca m-au scos din CODA, noi nu mai avem nici o reprezentare in conducerea filialei. Pana la urma, Biroul Permanent nu a Sfantul Petru si Pavel, e un for care ar trebui sa informeze si muritorii de rand despre deciziile pe care le ia. Fara o buna comunicare, e destul de greu sa ne manifestam in teritoriu. Eu stiu ce o sa urmeze: o sa mi se puna in carca destabilizarea organizatiei, ca am interese dusmanoase, o sa fie un fel de tribunal, care seamana cu cele din anii ’50, care ma vor infiera in stil proletar.  Contestatia se poate face, iar primul impuls este unul firesc, dar va trebui sa analizam impreuna cum ma voi pozitiona. Este important in batalia electorala sa ai la dispozitie niste parghii, dar acum se pare ca voi ajunge pe mana tribunalului poporului. Asta era si intentia lor, sa ma provoace, eu sa vorbesc, sa ma pedepseasca, eu sa continui sa vorbesc si sa aiba un motiv sa ma dea afara. Ei au desfiintat organizatiile interne si sunt multi oameni nemultumiti  care mi s-au alaturat, pe fata sau mai pe ascuns, ca le e frica; nu pot sa spun ca sunt puhoi, dar sunt multi care ma sprijina”.

Chiru acuza conducerea PDL din ultima perioada pentru lipsa de comunicare si pentru lipsa de transparenta, in relatia cu presa locala: “Conducerea PDL a gresit in mod grav, pentru ca nu s-a explicat pentru populatie niciuna dintre deciziile luate la centru, bune, rele, ele trebuiau explicate. S-au pierdut puncte electorale pentru ca ei au fugit de camerele de luat vederi, de presa, de oameni. Fuga de a da o explicatie duce la dezastru”.

Democrat-liberalul are si o solutie pentru a evita dezastrul: “Eu sper ca lucrurile se vor opri aici si se va accepta competitia in interior, pentru ca va veni si momentul in care partidul va iesi de la guvernare – si asta o va face Basescu -, asa cum se discuta pe la colturi, ca nu are nimeni curajul sa o spuna pe fata. Singura solutie este ca PDL sa iasa de la guvernare, altfel vom avea o mare problema, pentru ca in partid sunt o gramada de lichele care nu au nimic in comun cu partidul si nu au venit aici decat pentru propriile interese. Lucrurile se duc la vale vazand cu ochii, inclusiv in teritoriu. Cei care au pus osul la treaba nu  se regasesc nici in conducerea filialei, nici in deconcentrate. Eu, care am venit din alta parte,  am vazut lucrurile astea foarte clar”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-