Published On: vin, Iul 9th, 2010

Olguta Ciocan va fi noul director de ingrjiri al Spitalului Judetean

Share This
Tags

* presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a admis ca are in vedere si schimbarea conducerii Spitalului TBC si a vorbit despre o doctorita “foarte apreciata” de medici * la Maternitate, fotoliul directorului Salcudean pare in siguranta, iar Eugen Smochina, directorul administrativ, este in gratiile presedintelui CJ

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a hotarat, in principiu, asupra persoanei care va fi instalata in functia de director de ingrijiri la Spitalul Judetean de Urgenta. Stancu a dat mentionat astazi, intr-o conferinta de presa, numele Olgutei Ciocan, asupra careia se fac “ultimele verificari”, inainte sa fie numita in post. Presedintele CJ a recunoscut ce este posibil sa faca unele de schimbari de conducere si la celelalte doua spitale pe care le are in subordine, mai nou: “Sigur ca am in vedere si acolo schimbari, in sensul de a pune oameni care fac treaba si care nu sunt pusi pe criterii politice. Luam in calcul orice. Sunt pentru managementul unor economisti, in special, care au putina experienta, sigur ca e obligatoriu sa fie un om respectat  de medici, un om din cadrul spitalului respectiv si luam in calcul orice schimbare. In ce priveste directorii medicali, eu nu am analizat activitatea lor, dar din ce spun ei intre ei… Sunt ceva probleme acolo si sunt ceva nume acolo; la Spitalul TBC, de exemplu, este o doamna doctor care are o anumita experienta, care este agreata si care nu are alte preocupari decat partea medicala, este foarte apreciata de doctori si urmeaza ca noi sa analizam si dupa aceea sa luam o decizie. In ce priveste directorul de ingrijiri de la Spitalul Judetean, in principiu, sunt destul de hotarat in aceasta privinta. In orice caz, nu o sa mai fie acelasi director, pentru ca acela nu avea altceva de facut decat sa-i duca mapa lui Mihailescu. Noi nu-l mai avem pe Mihailescu, deci nu mai are cui duce mapa. De asta e o orientare – si nu am nici o problema sa va spun – catre Ciocan Olguta, asistenta, am dat sa i se verifice tot ce insemna incepand de la familie, fara sa-i intram in intimitate, dar un cadru general trebuie sa  avem. La Obstetrica-Ginecologie lucrurile sunt destul de bune, e acolo un domn Smochina care s-a ocupat foarte bine de partea administrativa, are relatii foarte bune cu doamna doctor Salcudean si cred ca si dvs sunteti de acord ca, impreuna cu judetul, acolo s-au facut investitii bune si se fac in continuare”.

Presedintele CJ este insa nemultumit de noul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si presimte ca nu va colabora prea bine cu Luciana Boboc: “Ei au rezolvat problema, daca au pus-o pe doamna Luciana Boboc, avem foarte multi bani la spitale, cred ca o sa dea pe langa… Nu stiu ce o sa facem cu atatia bani… Pana o invata pe unde sunt institutiile centrale… Dar probabil ca o va lua domnul Badalan de mana, sa o duca in ungherele… sper sa nimereasca acolo unde trebuie, nu prin alta parte. Deci nu este normal ceea ce ni se intampla cu sanatatea, din punct de vedere al Casei de Asigurari de Sanatate. Nu cred ca vom avea sprijinul necesar pentru a rezolva problemele Brailei, cu aceasta conducere”.

Stancu a precizat ca va analiza, in zilele urmatoare si cheltuielile facute de fostul manager, Stefan Mihailescu, pe ultima suta de metri de mandat, la Spitalul Judetean si se discuta deja pentru reglarea relatiilor cu farmaciile: “S-au purtat discutii cu farmaciile, sa gasim solutii ca sa si putem plati, pentru ca sunt de principiul sa si platim ce trebuie platit, nu suntem de principiul sa platim cheltuielile efectuate inainte de 31 martie, fie facturate, fie nefacturate, pentru ca stiind ca se intampla ce se intampla, multe cheltuieli nu au fost facturate. Chiar daca au fost efectuate inainte de 31 martie, tocmai in ideea “las’ ca punem in spate la fraieri! Are bani administratia”. Dar poate ca sunt niste presupuneri. Sa speram ca sunt presupuneri, dar stiti ca eu nu prea vorbesc decat daca sunt foarte bine informat. Am inteles ca s-au pus niste termopane, mai nou, la spital, chiar pe ultimele doua-trei saptamani”

Stancu , caruia i s-a raliat si primarul Aurel Simionescu, a estimat ca, in circa doua saptamani, se vor opera toate schimbarile de conducere atat la spitalele ce tin de Consiliul Judetean, cat si la cel de Psihiatrie, ce va intra saptamana viitoare in subordinea Consiliului Local Municipal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-