Published On: Soare, Iul 25th, 2010

Zeci de case inundate in cartierul Radu Negru

Share This
Tags

Ploaia cazuta in urma cu o ora a inundat casele brailenilor care locuiesc la periferia cartierului Radu Negru, cantitatea mare de apa cazuta facand ca pompele care trag apa din canalizari sa nu mai faca fata. Vazand nivelul apei cum creste, oamenii au retrait cosmarul ultimilor ani si au sunat autoritatile pentru a le cere sprijinul. Din pacate, spun ei, unii functionari i-au tratat cu dispret spunandu-le, printre altele, ca “asta le e dat de la Dumnezeu”. In fata nepasarii cu care au fost tratati, ei au incercat sa-si baricadeze usile cu ce le-a cazut la indemana, insa nu au reusit sa faca mare lucru, zeci de case fiind inundate. Disperati, la o ora dupa oprirea ploii, inca asteptau sosirea pompelor promise, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Oamenii aflati in necaz povestesc ca au crezut ca, odata cu refacerea strazii si implementarea sistemului de canalizare de catre firma Athena SA, vor scapa de grija inundatiilor. Au descoperit astazi ca sistemul atat de laudat de administratia Cibu nu a dat roade, iar agoniseala de-o viata s-a dus, la propriu, pe apa sambetei. Ei sunt nemultumiti ca au platit zeci de milioane pentru a se racorda la sistemul de canalizare care s-a dovedit a fi ineficace si sunt decisi sa se indrepte impotriva contructorului si al celui care a semnat receptia lucrarii. Pe de alta parte, oamenii recunosc ca daca ar fi avut casele asigurate ar fi fost ceva mai linistiti, dar spun ca nu isi permit asa ceva pentru ca sunt impovarati de greutati.

Dupa circa doua ore, apa incepuse sa scada, dar in urma au ramas aparate electrocasnice distruse, mobilier care nu mai poate fi folosit, camere inundate si pericolul raspandirii unor boli, in conditiile in care dejectiile din canalizarile care au refulat s-au imprastiat peste tot, in curti si in case.

Comentarii

comentariu

About the Author