Published On: lun, Iul 19th, 2010

Necula se pregateste pentru eventuala sa debarcare din conducerea Primariei Braila

Share This
Tags

* viceprimarul se documenteaza legislativ, pentru a afla daca si cum poate fi schimbat din functie

Viceprimarul municipiului, Stanel Necula, isi pregateste apararea, dupa ce a aflat din presa ca presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vrea sa-l lase fara functie. Contactat telefonic astazi, vicele a refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema, insa surse apropiate lui sustin ca Necula s-a interesat deja care sunt prevederile legii in privinta schimbarii viceprimarilor, in perioada exercitarii mandatului. Acesta a aflat ca este pare posibil ca, la cererea unui numar de consilieri municipali, sa se supuna la vot inlocuirea unui viceprimar, insa solicitarea alesilor trebuie sa aiba o motivatie serioasa. Necula a comentat cu unii colegi de partid ca, in ceea ce-l priveste, nu crede ca a facut ceva atat de grav, incat sa existe un argument temeinic, pentru a se discuta despre schimbarea sa din functie. Pe de alta, parte, vicele le-a spus colegilor ca s-a interesat si in legatura cu posibilitatile de contestare a unei asemenea hotarari de consiliu local, insa nu este sigur ca va recurge la dreptul de contestatie, pentru ca nu stie daca vrea sa se coboare la a riposta la astfel de manevre politice “murdare”.

Surse din PDL Braila sustin insa ca, in cazul in care se va ajunge la discutarea in Consiliul Local Municipal a inlocuirii lui Necula din functia de viceprimar, decizia contestatiei nu-i va apartine doar lui, ci si organizatiei din care face parte.

Amintim ca, la finele saptamanii trecute,  presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca se gandeste la schimbarea viceprimarului municipiului, Stanel Necula, cat si la cea a vicepresedintelui CJ, Giana Patrascu – ambii, membri PDL -, dat fiind ca, mai nou, in Consiliul Local Municipal si in cel Judetean majoritatea nu mai este formata din PSD si PDL, ci din PSD, PNL si PC.

Comentarii

comentariu

About the Author

-