Published On: lun, Iul 26th, 2010

Ne dati, ne dati, ori nu ne dati?

Share This
Tags

* este intrebarea pe care o adreseaza municipalitatii chiriasii caminelor sociale din strada Ancorei, reveniti in locuinte, dupa inundatii * cei obligati sa revina acasa sunt invidiosi pe sinistratii ramasi inca in tabara Lacu Sarat, care primesc in continuare ajutoare

Chiriasii care locuiesc la etajul I al caminelor sociale din strada Ancorei, adusi acasa in acest week-end, dupa ce au stat circa trei saptamani in tabara Lacu Sarat, se simt discriminati, in comparatie cu locatarii de la parter. Cei de la etaj sustin ca autoritatile le refuza statutul de sinistrat, care le-ar da dreptul la ajutoare, dupa ce imobilele amintite au fost inundate. Oamenii spun ca au fost adusi cu forta inapoi in locuinte, din tabara Lacu Sarat, pe motiv ca nu mai au motiv sa stea acolo, fiindca locuintele lor nu au fost inundate, iar acum, accesul in camine nu mai este blocat de apa. Chiriasii de la etaj sustin insa ca sunt si ei afectati, pentru ca ”puricii, paduchii, gandacii si sobolanii” au fugit si ei de apa si au urcat de la parter, la etaj si le-au invadat  garsonierele. Ei admit ca s-a facut dezinsectie si in locuintele lor, insa ii banuiesc pe cai care au facut aceasta operatiune ca nu au folosit substante in cantitati si la concentratii suficient de mari, ca sa aiba efectul scontat. Dovada? Se simt piscati de purici si gasesc gandaci in casa. In plus, sustin ei, mirosul ramas in imobilul care a stat in apa trei saptamani este greu de suportat.

Cel mai mult ii amaraste insa faptul ca acum, ajutoarele care se duc catre sinistratii din Lacu Sarat si le impart doar cei care au ramas acolo, locatarii de la parter, iar ceilalalti, trimisi acasa, nu mai primesc nimic. Ei au citit intr-un ziar ca Primaria a strans ajutoare pentru cei afectati de inundatii si cer imperativ sa li se recunoasca si lor statutul de sinistrat si sa li se dea bani sau diverse bunuri, chiar daca in locuintele lor nu a intrat picatura de apa : “Daca ne-au mutat si pe noi in tabara Lacu Sarat, inseamna ca suntem sinistrati, nu? Ce, pe noi nu ne-a afectat apa?! Sa ne dea si noua ceva, ca acum, toate ajutoarele se duc la Lacu Sarat si noi nu mai primim nimic, ca ne-a obligat sa venim aici!”, ne-au declarat, astazi, indignati, locatarii din Ancorei.

Ca stau la parter sau la etaj, oamenii se astepta de la Primarie nu doar la dezinsectii si igienizari gratuite, ci si la mobila si eventual si ceva haine, ca ajutoare.

In ceea ce-l priveste, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat astazi ca s-au facut nu una, ci mai multe dezinsectii, iar daca paduchii si puricii au urcat la etaj, nu a fost din cauza apei, ci pentru ca erau deja acolo. El a precizat ca se lucreaza intai la parter, pentru ca exista o tehologie care impune acest mod de lucru, insa la final, se va mai face o igienizare in toata cladirea. Simionescu le cere insa chiriasilor sa-si faca si singuri curatenie, nu sa stea numai cu mana intinsa la Primarie: “Noi o sa facem acum partea de jos, pentru ca nu putem sa facem ceva sus si jos sa urce umezeala, este o tehnologie, am discutat, se face partea de jos, la parter, dupa care vom incerca sa  facem o igienizare, insemnand dezinfectie sau dezinsectie, ca nu s-au intamplat acum, nu din cauza apei au urcat puricii la ei acolo, ca sa ne intelegem bine! Deci vom incerca sa facem si o astfel de dezinfectare, inclusiv probabil un var sa dam in zona superioara, dar oamenii trebuie sa incerce si ei sa-si rezolve niste probleme, pentru ca daca stam numai si cerem, nu vom face nimic. Avem pe cei de jos, este o problema, intr-adevar, mai mare cu ei si cei de sus trebuie sa incerce sa depuna un efort mai mare, totusi, sa-si aseze casa, ca asa facem fiecare acasa la noi, chiar daca stam cu chirie, varuim noi, nu ne varuieste altcineva. Cat a fost cazul, au stat in tabara, acum, ei s-au reintors la camin, pentru ca pot locui la ei acasa. Cat au fost la Lacu Sarat, au primit ceea ce s-a dat, ce au primit si ceilalti; acum s-au intors in spatiul respectiv si noi daca tot facem o igienizare, o vom face per total, pe toata cladirea, dar diferenta este fundamentala intre cei de sus si cei de jos”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-