Published On: mar, Iul 6th, 2010

Munca fara lumina si fara calculatoare, cu acte scrise de mana

Share This
Tags

* asta ii asteapta pe angajatii Vamii Braila, daca Dunarea continua sa creasca * vamesii au scapat astazi de intreruperea furnizarii curentului electric,  pentru ca apa n-a ajuns inca la transformatorul electric

Dunarea revarsata este la un pas de a stinge lumina la Vama Braila, unde s-a oprit deja furnizarea apei potabile. Din cauza apei care a patruns in curtea institutiei si este pe cale sa ajunga la nivelul transformatorului electric, angajatii Vamii pot ramane oricand fara curent electric. In fiecare zi, o echipa a Electrica verifica situatia din teren si decide daca este necesara intreruperea furnizarii curentului electric, sau nu. Astazi, dupa intalnirea cu specialistii, seful vamii, Dumitrel Stefan, a rasuflat usurat: inca o zi in care oamenii sai pot lucra in conditii cat de cat normale. Spunem “cat de cat normale”, pentru ca subsolul cladirii a fost deja inundat, iar documentele din arhiva au fost scoase si depozitate pe holurile de la parter si etaj, pentru a fi protejate de ape. In plus, a fost oprita furnizarea apei potabile, care prezenta riscul de a fi infestata si ar fi putut pune in pericol sanatatea angajatilor institutiei.

Daca Dunarea va continua sa creasca, asa cum sunt prognozele, vamesii vor ajunge, maine-poimaine, sa lucreze fara lumina si fara calculatoare, ceea ce ar creste substantial timpul in care se poate face vamuirea.  Dumitrel Stefan ne-a declarat astazi ca va fi, de fapt, o munca dubla fata de normal, insa subordonatii sai vor face fata si acestor situatii dificile si la nevoie, vor completa toate documentele vamale de mana, pentru ca, mai tarziu, sa introduca toate datele si pe calculator. In scurt timp, insa, daca fluviul va mai creste, infiltratiile vor face imposibil chiar si accesul la sediul Vamii, in conditiile in care, astazi, pe sosea, apa avea circa 25 de centimetri.

Dunarea a mai muscat si din pe faleza orasului si dupa ce a acoperit complet prima alee pietonala, aflata chiar pe mal, a inundat-o partial si pe cea de-a doua. Copiii au profitat de ocazie si s-au balacit pe saturate in balta formata, adanca de circa 15 centimetri.

Astazi dimineata, Dunarea avea la mira Braila cota de 713 cm, iar hidrologii prognozeaza depasirea cotei de 730 cm, la sfarsitul saptamanii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-