Published On: vin, Iul 2nd, 2010

Marsul Culturii, de la Bucuresti la Sarmizegetusa

Share This
Tags

* marsul, care se va desfasura pe o distanta de 500 de km, este programat pentru luna septembrie

Scriitorul Laurian Stanchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, este initiatorul unui Mars al Culturii, care va avea loc in luna septembrie 2010 si va acoperi o distanta de 500 de kilometri, de la Bucuresti la Sarmizegetusa. Scopul declarat al actiunii este acela de a promova cultura nationala si de a readuce in actualitate marile culturi ale lumii, cele care au imbogatit, de-a lungul istoriei, spiritul umanitatii. Cei aproape 500 km vor fi strabatuti pe jos, cu opriri in toate orasele importante aflate de-a lungul traseului.

„Una dintre opriri, simbolica, va fi la Targu Jiu, la Complexul Brancusi, unde va avea loc o intalnire a artistilor importanti din tara – scriitori, muzicieni, artisti plastici – acestia aducand si un omagiu personalitatii marelui sculptor Constantin Brancusi, inteles ca un model exemplar nu numai al culturii noastre, ci si al celei universale. Ultima oprire va fi pe ruinele Sarmisegetusei, capitala Daciei, spatiu sacru al romanilor, care acum mai bine de doua milenii era considerata un loc important din punct de vedere cultural, economic, militar si administrativ in lumea antica. Marsul se va finaliza printr-o intalnire si un spectacol desfasurate intre zidurile anticei Sarmizegetusa, care ar trebui sa devina, in opinia organizatorilor, un loc de pelerinaj al tuturor romanilor.

Marsul organizat de Laurian Stanchescu este gandit ca un act cultural extrem si este unic in istoria culturii noastre. Laurian Stanchescu a organizat alte trei evenimente similare: primul, la Baile Herculane, in anul 2008, al doilea, la Curtea de Arges, in acelasi an si al treilea, la Drobeta Turnu-Severin, in martie 2010, in memoria lui Nichita Stănescu”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de organizatori.

Cei interesati pot afla detalii suplimentare la adresa de mail:

dascalugabriela@yahoo.com – prof. Gabriela Dascalu, de la Liceul de Arta „Hariclea Darclee” Braila, coordonator al Concursului international de creatie literară „Ars Nova” unde Laurian Stanchescu este presedinte al juriului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-