Published On: joi, Iul 29th, 2010

Liderii sindicali din Spitalul Judetean nu sunt feriti de concedieri

Share This
Tags

* este avertismentul dat de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu * el sustine ca, pentru a nu fi concediati, liderii respectivi trebuie sa fie buni si in profesia lor, nu numai la a “da din gura”

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ii avertizeaza pe liderii sindicatelor din Spitalul Judetean  de Urgenta ca daca au senzatia ca ei sunt feriti de valul de disponibilizari, se inseala. Stancu a declarat ca functiile sindicale sunt una, iar competenta profesionala este cu totul altceva, iar daca in urma analizelor ce se fac se va constata ca nu-si fac treaba, pe postul pe care sunt platiti, risca si ei sa fie disponibilizati, asa cum i se poate intampla oricarui coleg de-al  lor, simplu membru de sindicat: “Noi trebuie sa ajungem la circa 1000 de angajati; ca ajungem intr-un an sau in doi ani, vom vedea, pentru ca eu sunt pentru masuri radicale, dar sunt si pentru respectarea legii. Daca este un contract colectiv de munca, il vom discuta. Daca ajungem la un acord cu sindicatele, bine; nu ajungem, oricum noi ne vedem de treaba noastra, dar eu ii anunt inca de pe acum si pe liderii sindicali, sa nu cumva sa creada ca daca sunt lideri sindicali au rezolvat problema postului lor. Eu ii anunt de acum! Nu are nicio legatura, sindicatul il faci in afara orelor de program, dar fisa postului pe care o are o sa fiu foarte atent ca o si respecta”.

Intrebat daca este constient ca aceasta declaratie va fi interpretata de unii dintre cei vizati ca o amenintare, Stancu a declarat: “Nu am nicio problema, poate ca de-asta o si fac! Sa fie putin mai atenti, ca nu e totul sa dai foarte mult din gura, ci pe mine ma intereseaza actul medical, eu sunt reprezentantul cetatenilor in relatia cu ei”.

Presedintele CJ considera, pe de alta parte, ca sindicatele sunt la fel de vinovate pentru situatia economica dezastruoasa in care a ajuns Spitalul Judetean, pentru ca au tolerat modul in care intelegea fostul manager, Stefan Mihailescu, sa conduca unitatea: “Eu nu cred ca numai Mihailescu este vinovat de ce s-a intamplat la Spitalul Judetean. Poate mai vinovati sunteti voi, care ati acceptat “domnia”, manageriatul domnului Mihailescu, cu care, asa cum i-am promis la ultima intalnire, nu am o problema. Sa fie treaba clara, nu am nicio problema cu Mihailescu. Toti s-au multumit in a accepta manageriatul cu sapte directori, ca daca te duceai acolo, numai directori erau si cu salarii de-alea, de 70 de milioane, 80 de milioane, de 90 de milioane”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-