Published On: mar, Iul 6th, 2010

In timp ce Dunarea se revarsa, PDL Braila se joaca, preocupat, cu galetusa in nisip

Share This
Tags

* democrat-liberalii braileni au facut un plan – beton pentru actiuni de prevenire a inundatiilor si ajutorare a populatiei aflate in pericol, dar deocamdata, totul este doar pe hartie * planul prevede, printre altele, donatii, dar nu se stie deocamdata cat s-a donat si formarea de echipe de interventie, care n-au intervenit nicaieri * singura actiune concreta de pana acum a fost o donatie de 1500 de baxuri cu apa, catre satenii din Marasu si Fecatei

Democrat-liberalii braileni au un plan pus la punct in cele mai mici detalii, pentru sprijinirea autoritatilor din localitatile aflate in pericol de inundare, dar si ajutorarea populatiei aflate in pericol. Planul, facut ca la carte, cu directii de actiune si responsabili, a fost  conceput de un specialist in protectie civila, respectiv Horia Tanasa, fost angajat ISU, care acum este seful cancelariei conducerii PDL Braila, insa lasa mult de dorit la capitolul “pus in practica”.Tanasa a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, liniile directoare ale strategiei anti-inundatii a democrat-liberalilor, insa n-a avut succes la public, in conditiile in care, de fapt, totul era doar teorie. Si teoria, ca teoria, dar practica ii omoara pe PDL-istii braileni.

Ziaristii au aflat, astfel, ca s-a constituit la nivelul organizatiei Braila o echipa de lucru al carei presedinte este Constantin Dumitriu si care are responsabili pentru municipiul Braila , pentru localitatile aflate in pericol pe Siret si pentru cele de pe malul Dunarii.  In plus, am aflat ca toate datele sunt preluate de la autoritatile responsabile in domeniu, iar echipele de interventie, gata sa puna osul la treaba, la umplut si carat saci sunt formate – cum altfel ?-, din membri ai organizatiei de tineret. Cum ar veni, juniorii cu sapa, seniorii, cu mapa. Nu ca pe juniori i-ar fi pus cineva la treaba, pana acum:  “Pentru activitatea de informare, documentare si constituire a unor documente care sa stea in picioare, echipa de coordonare obtine acest elemente de la Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, de la ANIF, de la ISU si de la primarii sau reprezentantii nostri din localitatile amenintate. Am stabilit pentru moment si actualizam necesitatile si posibilitatile de sprijin si s-au constituit doua detasamente de lucru, a cate 20 de membri ai organizatiei de tineret, in varsta de peste 18 ani, conduse de cate un consilier judetean, pentru a participa la activitati care nu presupun pericol, in functie de nevoi, la consolidarea digurilor de aparare impotriva inundatiilor, adica pentru actiuni de incarcare de saci de nisip, transport si alte actiuni de asemenea natura”. Intrebat daca echipele amintite au ridicat macar un pai pana acum, Tanasa ne-a declarat ca ele sunt pregatite in orice moment, dar nu le-a solicitat nimeni: “Noi nu putem sa mergem de unii singuri, ca  sa facem ce ne trece noua prin cap, noi dorim ca actiunile noastre sa fie complementare celor luate de autoritati. Pana la acest moment, nu ne-a solicitat nimeni sa mergem la incarcat saci. Noi am transmis insa autoritatilor disponibilitatea si capacitatea noastra de a ajuta”.

Intrebat ce au facut echipele acestea perfect organizate pe hartie, la modul concret, in teren, Tanasa a avut reale dificultati de a ne da niste exemple in acest sens: “Am trecut la o colectare de fonduri in sprijinul sinistratilor (…) Nu am cunostinta cat sa s-a strans, primul care a depus in acest fond a fost presedintele (…) Nu stiu cat a depus domnul presedinte, trezorierul stie. S-a trecut la colectarea de materiale de prima necesitate si de asemenea, am stabilit puncte de colectare si responsabili”.

Consilierul judetean Radu Silviu a declarat, la randul sau, ca o prima actiune concreta in teren a fost aceea de distribuire in localitatile Marasu si Frecatei din Insula Mare a Brailei a 1500 de baxuri cu apa.

Radu a precizat ca, “din umilul sau salariu”, a cheltuit 2000 de lei, pentru a cumpara apa respectiva. Intrebat in ce fel participa, la modul concret, presedintele echipei de interventie a PDL, Constatin Dumitriu, la efortul comun, Radu a explicat ca acesta merge pe teren in localitatile aflate in pericol si discuta cu oamenii, iar daca e nevoie de ajutor, ii trimite pe altii, din partid, sa puna mana: “Incearca si domnia lui, in fiecare zi acolo se duce ba subprefectul, ba prefectul, iar dansul, pe timpul lui si din voluntariat, se duce si dansul, daca e nevoie de… dau un exmeplu, ieri, cand am fost la Marasu, nu ne-a fost rusine, vreo 7-8 insi, cati am fost, sa incarcam saci pana la 12 noaptea. Domnul Dumitriu, cand este intr-o astfel de zona, cand se duce cu prefectul, subprefectul si e nevoie de o mana de lucru, sa stiti ca acesti tineri care sunt in comandament chiar se duc repede si pun mana ( unde pun mana, ca la carat sau umplut saci am stabilit anterior ca nu au pus? –n.r.). Daca, intrebandu-l pe prefect daca are nevoie de voluntariat – e normal, domnul prefect o sa spuna ca are nevoie de voluntariat, ca  in ziua de astazi, voluntariatul e precum vita de vie, foarte rara – deci asta e! Daca nu da Dumnezeu sa se intalneasca cu prefectul, face o vizita la localitatile noastre, care sunt amenintate de inundatii, discuta si el cu primarii nostri, sa vada daca au nevoie de ceva”.

Pentru a veni in sprijinul democrat-liberalilor care ard de nerabdare sa puna mana pe lopata sau pe sacii cu nisip, dar nu-i solicita nimeni, am intervenit la primarul municipiului, Aurel Simionescu, caruia i-am solicitat un raspuns la oferta PDL. “Mai toate partidele desfasoara actiuni de strangere de fonduri sau diverse bunuri pentru sinistrati, insa daca PDL a format si astfel de detasamente si au si un coordonator municipal, nu este nici o problema sa ajute. Pana acum nu si-au oferit acest tip de sprijin. Dupa cum bine stiti, noi avem dificultati in port, in zona Vamii, a fostei Vermatta si Zonei Libere Braila, asa ca orice ajutor este binevenit. Daca ei vor sa ajute, le putem pune la dispozitie saci, nisip si pamant”, ne-a spus Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-