Published On: joi, Iul 15th, 2010

Fotografii cu stafii intr-o casa din Braila

Share This
Tags

* asta sustine ca a realizat  o femeie din Braila , pasionata de paranormal * ea este agent de paza la “Casa cu stafii”, pe seama careia circula o legenda infioratoare

O femeie de 43 de  ani din Braila, care lucreaza ca agent de paza la o cladire care a  stat ani de zile abandonata, cunoscuta in oras sub numele de “Casa cu stafii”, sustine ca a reusit sa faca fotografii cu fantomele care batuie cladirea. Manuela Chirosca studiaza de circa 14 ani fenomenele paranormale si a cerut special sa fie trimisa in acest post, pentru a verifica pe viu daca intr-adevar in zona apar sau nu fantome. Ea ne-a povestit ca inca de mica avea inclinatii catre astfel de lucruri, pe care altii le considerau bizare. “Ii spuneam mamei mele cand mergeam la plimbare, “vreau sa mergem in cimitir sa ne plimbam!”. Cand merg in cimitir, ma simt parca m-ai duce in parc, sa ne plimbam, sau pe faleza”. De aceea, a privit ca o sansa nesperata faptul ca firma la care lucreaza a fost angajata sa pazeasca o cladire cunoscuta drept “casa cu stafii”, pe seama careia circula o legenda foarte trista. Legenda spune ca imobilul i-a apartinut unui mosier care s-a indragostit de o slujnica foarte frumoasa. El s-a casatorit cu iubita sa, insa o lasa deseori singura, cand pleca sa-si inspecteze proprietatile. Intr-o zi, cand mosierul s-a intors acasa pe neasteptate, a avut o mare surpriza: sotia sa se iubea cu un slujitor. Furios, barbatul i-ar fi omorat pe amandoi si i-a ingropat, pe ascuns, undeva in apropierea cladirii.

Braileanca a profitat de faptul ca cei mai multi dintre colegi, care cunosteau povestile ce circula pe seama imobilului, se fereau sa fie trimisi la acea casa si s-a oferit sa stea ea de paza, zi si noapte.

“Probabil ca agentul nostru de paza, studiind sau auzind despre aceasta legenda,  a vrut sa se convinga cu ochii ei intre ce este fictiune si realitate. De aceea, a dorit sa intre in postul de paza respectiv, sa se convinga cu ochii ei daca exista sau nu exista stafii”, ne-a declarat Alexandru Alexandru, reprezentantul firmei de paza.

Imediat ce a intrat in post la obiectivul dorit, femeia a inceput sa verifice zonele in care simtea vibratii ciudate si sa faca fotografii, iar dupa o saptamana, a reusit sa fotografieze cu telefonul mobil ceea ce ea crede ca fi stafia fete ucise, pe care legenda o leaga de acel loc, precum si alta, a unui barbat.  “Eram afara, in curte, ma uitam asa in jur, ma jucam cu telefonul si la un moment dat, am vazut prin geam, inauntru, o forma alba, exact ca o femeie cu un val. Am facut imediat fotografia. Sunt convinsa ca este ceva la mijloc. Stiti cum se spune, cand cineva a fost ucis cu violenta, sufletul nu se poate duce, pana cand nu sunt descoperite ramasitele. Cand ii gaseti craniul sau o bucata  din ea, o eliberezi. Asta imi doresc din tot sufletul. Sincer, imi place foarte  mult, ma pasioneaza spiritismul, telekinezia, parapsihologia! Sunt 14 ani de cand studiez, cercetez, experimentez”, ne-a povestit Manuela Chirosca.

Tanara intentioneaza sa-si continue panda si sa incerce sa faca si alte fotografii cu fantome, convinsa fiind ca legenda casei cu stafii nu este doar o fictiune.

Atat cladirea in care au fost facute fotografiile - construita in anul 1900 si aflata pe lista monumentelor istorice -, cat si cea alaturata, sunt proprietatea Consiliului Judetean Braila si sunt incluse intr-un proiect care vizeaza reabilitatrea lor si transformarea intr-un centru multicultural si de recreere. Proiectul, in valoare de 10.000.000 RON, este deja demarat si se afla in faza de achizitie publica de lucrari.

Comentarii

comentariu

About the Author