Published On: joi, Iul 15th, 2010

Fostul consulat italian cade peste noi

Share This
Tags

 

Vizita ambasadorului Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, a fost un bun prilej pentru autoritatile locale pentru a-i atrage atentia asupra faptului ca imobilul in care a functionat Consulatul Italiei la Braila, proprietate a guvernului italian, sta sa cada si pune astfel in pericol atat viata cetatenilor cat si siguranta traficului, in conditiile in care acesta se afla intr-o zona intens circulata, la intersectia Bulevardului “A.I. Cuza” cu strada Campiniu. Cospito a primit un CD cu imagini ale cladirii si i s-a explicat de catre primarul Brailei, Aurel Simionescu, faptul ca aceasta situatie nu este una normala si ca trebuie luate urgent masuri.
Ambasodorul Cospito a declarat, referindu-se la problema ridicata de autoritatile brailene, a declarat ca “din pacate, dificultatile economice cu care se confrunta Italia nu duc la rezolvarea rapida a acestei probleme” si se gandeste sa ceara sprijinul firmelor italiene din Braila pentru a reface cladirea si a o transforma intr-o Casa a priteniei romano-italiene. “Un lucru cert este ca guvernul italian nu are bani publici pentru ca este aceasta criza si trebuie sa gaseasca o solutie pentru un parteneriat public privat”, a spus Cospito.

Despre pozitia partii italiene in cazul caldirii fostului Consulat al Italiei de la Braila, primarul Simionescu a declarat, in exclusivitate pentru Infobraila: “Concluzia discutiilor cu domnul ambasador  a fost ca acesta va face demersurile necesare pentru a informa guvernul italian, ca nu sunt bani si ca, in principiu, statul italian are multe cladiri de genul acesta, nu numai in Romania. Problema noastra insa este stadiul acestei cladiri si modul in care arata cladirea. Noi ne-am adresat si in scris ca exista pericolul ca aceasta cladire sa se prabuseasca. Sa vedem care vor fi rezultatele demersului nostru”.
Pericolul reprezentat de cladirea in ruina nu este una recenta, fosta admnistratie incercand fara succes sa o rezolve, Cibu chiar amendandu-i zadarnic pe italieni, care nu se arata interesati de rezovarea situatiei decat la nivel declarativ.

Comentarii

comentariu

About the Author