Published On: lun, Iul 12th, 2010

Dunarea a scazut cu circa 40 de centimetri, in patru zile

Share This
Tags

* astazi dimineata, la mira Braila , fluviul a inregistrat 676 centimetri

Vesti bune pentru autoritatile brailene, care de cateva saptamani stau cu grija, monitorizand situatia digurilor aflate sub presiune.  Din fericire, de patru zile, fluviul scade incontinuu, iar astazi dimineata, nivelul era cu 12 centimetri mai mic decat  ieri.  Retragerea apei este vizibila pe faleza municipiului, iar marinarii aflati pe navele trase la mal cred ca pericolul a trecut. Ei estimeaza ca, in maximum 10 zile, Dunarea va reveni in matca, iar faleza si zona industriala din port vor fi complet eliberate. Angajatii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos si cei de la Administratia Porturilor Dunarii Maritime, care-si au sediul pe pontoanele din zona, sunt multumiti ca s-a reluat furnizarea energiei elecrice si in plus, acum, nu mai au nevoie sa faca echilibristica pe sacii cu nisip, ca sa ajunga la serviciu. Chiar daca fluviul se apropie de buza malului, pe mare parte din lungimea falezei, in portiunile de strada mai joase, din cauza infiltratiilor, se mentin baltile adanci de cateva zeci de centimetri. In plus, pe suprafetele eliberate de apa din zona fostei Capitanii, au ramas sacii cu nisip acoperiti de noroi, iar privelistea este deplorabila.

Pe soseaua care, inainte de a fi inundata, ducea catre sediul Zonei Libere, iar acum, apa are acum circa o jumatate de metru, brailenii dau la undita, iar unii chiar se mandresc ca prind peste “pe banda a doua”.

Autoritatile au de gand sa instaleze din nou pompe, pentru a scoate apa din apropierea Zonei Libere si a caminelor sociale si spun ca, in cateva zile, traficul in perimetrul respectiv va fi restabilit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-