Published On: joi, Iul 29th, 2010

DIICOT a capturat o retea mafiota care trimitea copii din Braila la cersit in Marea Britanie

Share This
Tags

* membrii gruparii au trimis “la produs” 181 de copii, printre ei aflandu-se si braileni

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a 26 de inculpati, dintre care 18 in stare de arest preventiv, in sarcina acestora retinandu-se savarsirea infractiunilor de trafic de minori,  spalare de bani, constituire a unui grup infractional organizat si detinerea fara drept de arme de foc.
In fapt, se retine ca membrii gruparii infractionale organizate, cetateni romani de etnie rroma din orasul Tandarei, judetul Ialomita, erau specializati in activitati de crima organizata pe linia migratiei ilegale si a traficului de minori, recrutand victime din mediul comunitatilor rrome sarace sau cu handicap fizic, pe care le treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde le exploatau, obligandu-le sa cerseasca sau sa comita infractiuni stradale. Inculpatii se ocupau de cazarea si transportul minorilor, procurarea documentelor de calatorie, de cele mai multe ori false,  a banilor necesari, precum si de organizarea si supravegherea activitatii infractionale din Marea Britanie si gestionarea sumelor de bani obtinute din exploatarea victimelor.
In Marea Britanie, minorii erau trimisi sa cerseasca, sa spele parbrize in intersectii sau sa comita infractiuni de furt din buzunare, din magazine sau din restaurante, fiind insotiti de unii dintre membrii grupului infractional, banii obtinuti din aceste activitati infractionale ajungand la membrii gruparii.
Liderii grupului infractional organizat erau inculpatii Radu Constantin, zis „Titi Aghiotantu”, Schian Nicolae, zis “Poligrad”, Dumitru Tase, zis “Chinezul” sau “Coreeanul” Niculae Mircea, zis “Bocioc”, Dragusin Gheorghe Ion, zis „Frant”, toti din Tandarei. Prin aceasta modalitate, inculpatii au procedat la scoaterea din tara, prin punctele de frontiera Turnu si Nadlac, a 181 de  minori din judetele Ialomita, Constanta, Vaslui, Braila, Brasov, Calarasi.
Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Harghita, urmare a deciziei pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cauza a fost instrumentata in cadrul echipei comune de ancheta  constituite impreuna cu autoritatile judiciare britanice, sub coordonarea Eurojust.

Comentarii

comentariu

About the Author