Published On: mie, Iul 14th, 2010

Desi a primit firimituri pentru repararea scolilor, Botea nu se plange

Share This
Tags

* inspectorul scolar general sustine ca va incerca sa se descurce onorabil, ca un “manager inteligent”, cu banii pe care ii are

Inspectorul scolar general, Viorel Botea, este foarte intelegator cu Primaria municipiului Braila, care i-a acordat pentru reparatiile facute in scoli pe perioada verii doar 26 de miliarde lei vechi. Botea admite ca, in comparatie cu alti ani, suma este infima, insa nu dispera, ci este hotarat sa scoata ce e mai bun din aceste fonduri si promite ca, la inceputul noului an scolar, unitatile de invatamant locale vor oferi minimul necesar de conditii, pentru un proces educativ decent.  “Singura deficienta pe care o putem invoca, fata de alti ani, este ca nu avem sume importante pentru reparatii in urmatoarea perioada. Primaria ne-a alocat 26 de miliarde pentru reparatii, comparativ cu alti ani in care era vorba de 1.000 de miliarde. Un manager inteligent poate sa faca lucrurile strict necesare de care are nevoie scoala. S-au distribuit sume in general in scolile unde au fost probleme, pentru ca au fost si solicitari din partea anumitor scoli. Este o problema pe care sper ca in perioada urmatoare o vom rezolva. Peste 80% din scoli au autorizatie sanitara de functionare, dar e loc de mai bine si asta o putem realiza foarte simplu. Dar vreau sa vad  intai Legea educatiei in forma finala, pentru ca sa putem sa ne facem si noi niste strategii si sa avem niste obiective, in continuare, pentru o imbunatatire a activitatii in invatamant”, a declarat inspectorul scolar general.

Cat despre scolile la care sunt incepute lucrari, in numar de peste 150, la nivel judetean, Botea a declarat ca nu poate altceva decat sa astepte bani: “Si apropos, principiul este urmatorul: nu incep 100 de chestii, ca sa nu pot termina niciuna, ca sa arat ca am facut ceva. A face ceva inseamna ca ma apuc de 2-3 treburi si le-am facut pe-alea perfect”.

Presedintele sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, este si el convins ca sumele alocate pentru reparatiile din scoli vor asigura minimul necesar de lucrari. El este covins ca dascalii nu vor ajunge sa stranga de la familiile copiilor bani pentru var si alte materiale necesare igienizarilor: “Relatia pe care noi o avem la nivelul comunitatilor locale cu conducerile unitatilor administrativ teritoriale este una frumoasa si credem ca nu se va ajunge in nici un caz sa puna cineva bani de acasa. Ca mai avem situatii unde aceste lucrari de igienizare se fac cu oamenii scolilor… va spun cinstit, avem si profesori care fac acest lucru. La Scoala 1, care se decongestioneaza, ca intra pe un program pe fonduri europene, profesorii de acolo muncesc cot la cot cu personalul administrativ, ca sa decongestioneze scoala. E un efort destul de mare. Oricum, conditiile de studiu pentru elevii din judetul Braila sunt asigurate pentru 1 septembrie, cand incepe scoala”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-