Published On: mie, Iul 28th, 2010

Controalele politistilor de la Rutier au avut efect

Share This
Tags

* in cele doua zile cat oamenii legii au facut controale ample in strada, pe partea de exces de viteza, neacordare a prioritatii pietonilor si de traversari neregulementare, nu s-a inregistrat niciun accident rutier cu astfel de cauze

In zilele de luni si marti, politisti din cadrul Serviciului Rutier, impreuna cu lucratori de la Politia Municipiului, de la politiile orasenesti si comunale, au actionat pe raza municipiului şi pe drumurile din judet, in controale tematice. „Luni, agentii au facut controale pentru prevenirea indisciplinei soferilor care incalca prevederile legale referitoare la acordarea prioritatii de trecere a pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator, precum si pentru sanctionarea pietonilor care traverseaza strada prin loc nepermis, in fuga sau fara sa se asigure. In acest context, au fost aplicate un numar total de 91 de amenzi contraventionale, in valoare de 17.300 lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru neacordarea prioritatii pietonilor, 33, pentru traversari neregulamentare si 30, pentru alte abateri. Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un numar de 28 de permise de conducere si a fost retras un certificat de inmatriculare. Marti, politistii care au actionat in judet pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse din cauza nerespectarii regimului legal de viteza au constatat in total 189 de contraventii, aplicand sanctiuni in valoare de 34.180 lei. Un numar de 146 amenzi au fost aplicate conducatorilor auto care au depasit limita legala de viteza si restul de 43 au sanctionat alte nereguli constatate in trafic. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 9 permise de conducere, 8 pentru viteza si unul pentru depasire neregulamentara si a fost retras un certificat de inmatriculare.

Aceste actiuni s-au dovedit a fi eficiente, intrucat, in perioada in care s-au desfasurat, nu a fost inregistrat niciun accident rutier generat de cauzele amintite”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-