Published On: mie, Iul 28th, 2010

Contract de paza “dubios”, la Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

* presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine fostul manager a incredintat contractul fara licitatie si l-a prelungit la fiecare cateva luni, prin acte aditionale * Stancu crede ca ar putea fi vorba de abuz in serviciu si nu exclude posibilitatea de a face plangere penala celor vinovati

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este extrem de nemultumit de modul in care a fost intocmit contractul pentru serviciul de paza de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Stancu ne-a declarat ca este vorba despre un contract “dubios”, obtinut fara licitatie, care a fost prelungit prin peste 30 de acte aditionale. Chiar daca nu a dat numele firmei conduse de Tudorel Arbunea, la care face referire, seful CJ are de gand sa schimbe complet modul in care se va lucra de acum inainte, pe acest sector: “S-au intamplat multe in Romania, fel de fel de batai prin spitale, noi avem o societate careia n-o sa-i dau numele aici si care se pare ca are un contract dubios, care acum se studiaza, cei care sunt in masura sa o faca studiaza, se pare ca e o lipsa de procedura acolo. Dar nu conteaza cine  pazeste, ca poate sa pazeasca sanatos, problema e ca daca are 8 posturi de paza, cum este in cazul nostru, sa fie 8, sa fie prezenti conform planului de paza. Sunt multe lucruri care … a fost un sat fara caini. Ce daca avea 8 pe hartie, puteau sa vina si 3, nu? Mai conta? Planul de paza, ca sa fie etalonul si dupa aia, la revedere! Deci anomalii, multe!”.

Stancu nu exclude posibilitatea ca, in curand, sa faca plangere penala pentru abuz in serviciu, referitor la modul in care s-a intocmit si semnat contractul cu firma de paza, care, in opinia sa, contine multe lucruri in neregula, din punct de vedere legal: “Se face acolo o analiza in ceea ce priveste modul in care s-a procedat. Daca vom constata ca exista abuz in serviciu, din partea persoanelor care au fost abilitate, conform fisei postului, sa faca aceasta procedura si au facut-o contrar legii, sigur ca vom actiona, pentru ca nu pot sa devin tainuitor eu, sau complice, cand constat o fapta care nu este legala. Mai ales ca multi au impresia ca au procedat foarte corect si atunci trebuie sa ne adresam unor organe care sunt strict specializate pe acest domeniu, sa ia masurile care trebuie luate, pentru a nu mai avea si cu alte ocazii aceleasi fapte. Ca daca noi trecem cu vederea aceste fapte, devine o cutuma si tot mereu o sa facem aceleasi lucruri, contrar legii. Nu, eu cred ca e timpul sa intronam respectarea legalitatii la Spitalul Judetean si cred, de asemenea, ca multe persoane de acolo, care sunt afiliate unui “clan” sau altul, din interiorul spitalului – pentru ca barfa e in floare, este la ea acasa in Spitalul Judetean, nu stiu daca stiati asta si spuneam cuiva inainte, unui lider sindical, ca sunt doua tagme de care nu am o parare prea buna din lumea intelectuala: despre partea medicala si despre partea asta de culte, ca sa nu spun altfel”.

Intrebat daca va pastra contractul cu actuala firma de paza sau va organiza o licitatie, Stancu a raspuns: “Depinde de analiza si vreau sa facem un contract cadru, ca acolo sunt vreo 30 si ceva de acte aditionale, niciodata n-a fost o licitatie, fac act aditional pe doua luni, pentru a nu depasi cererea aia de oferta, stiti ? Nu, noi facem contract normal, cum facem cu toata lumea, pe SEAP, sa vina cine doreste la licitatie, dar atunci cand vom fixa postul de paza, trebuie controlat, cand o sa am timp, chiar personal. Deja am instituit un colectiv de control care va controla activitatea medicala, dar si activitatea de paza si tot ce se intampla in acel spital”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-