Published On: vin, Iul 23rd, 2010

Consiliul Judetean si institutiile subordonate acestuia nu fac concedieri

Share This
Tags

* presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca initial, avea de gand sa mai reduca schema de personal la Muzeu, Biblioteca Judeteana si Scoala Populara de Arta, dar s-a razgandit

Cele cateva sute de angajati ai Consiliului Judetean Braila si ai institutiilor subordonate acestuia pot rasufla usurati: nu sunt in pericol de a fi concediati. Dupa o analiza amanuntita a activitatii fiecarei institutii in parte, dar si a perspectivelor acestora pentru viitorul apropiat, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a decis sa nu recurga la disponibilizari. Asta, desi initial, el avea de gand sa reduca schema de personal in cateva locuri: “La Consiliul Judetean nu se face nicio disponibilizare la nicio institutie, suntem sub normativul care ne-a fost impus, pentru ca de-a lungul anului nu am facut angajari, cu toate ca avem posturi cat casa. Va dau un exemplu: numai la Directia de programe si integrare europeana sunt 16 posturi vacante. Sunt unele directii care din punctul meu de vedere – si o sa vedeti ca organigrama va arata cu totul si cu totul altfel – vor fi desfiintate, se vor infiinta si se vor intari directiile care aduc un plus Consiliului Judetean, directiile care rezolva  problema cetateanului, acolo unde noi avem contact cu cetateanul, sau Directia tehnica, care este foarte importanta, Directia juridica, contecios, care este foarte importanta, Directia economica, care este  foarte importanta, deci dezoltam lucrurile care ne intereseaza. Cand discutam de ce e subordonat, de exemplu, la Muzeu am fost tentat sa reduc posturile, ca si la Biblioteca, de altfel, numai ca la Muzeu in august speram sa dam in functiune corpul B si C , dezvoltam Polonei 14, care va fi o  cladire supersecurizata, pentru tablourile alea mari, Luchian, Grigorescu, care trebuie sa aiba o securitate deosebita, incepem in toamna asta biblioteca si va fi o superbiblioteca la nivel national, o investitie de 6-7 milioane de euro si atunci, cu acelasi personal, imi maresc activitatea.  La Scoala Populara de Arta am vrut si au sarit vreo doi colegi sa-mi povesteasca cat de buna e Scoala Populara de Arta si am fost de acord, pentru ca acolo chiar avem niste lucruri importante, sunt multi copii care se duc la sculptura, la pictura, la pian, la vioara si m-am lecuit cu redusul personalului. Sigur ca sunt cateva persoane care vin ca sa aiba de unde sa plece, dar am luat niste masuri ca sa le diminuam rolul in activitatea Consiliului si in acelasi timp sa-i atentionam ca daca nu se apuca de treaba, sunt si solutii pe comisia de disciplina, pentru a scapa de anumiti indivizi”.

Pe de alta parte, Stancu a explicat ca, dupa reducerile de salarii si taierea unor sporuri, functionarii din CJ au ajuns cu veniturile la jumatate: “Pot sa va spun ca salariul la CJ a scazut la 50%. Deci prin ceea ce li s-a luat, sporuri si legea cu 25%, va spun ca  am intrebat si eu, de la 24 de milioane lei vechi net, cat luau inainte, acum iau in jur de 12 milioane. Luati in calcul ca fiecare si-a facut un buget pe termen lung, fiind si foarte multi tineri, poate si-au luat o casa, o masina, o mobila mai scumpa sau fiecare si-a luat ceea ce a crezut. Ei, daca avea 10 milioane rata din 24, ramanea cu 14; acum mai ramane cu 2 milioane. Am cautat si caut solutii legale sa le mai dau ceva bani, fie pe cursuri, fie pe altceva, este foarte greu, pentru ca suntem catonati de o legislatie care nu ne permitem sa facem multe de-astea… este rigida”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-