Published On: mar, Iul 13th, 2010

Cibu vrea sa candideze pentru un nou mandat de primar

Share This
Tags

* in 2012, candidatul Constantin Cibu va avea 69 de ani * senatorul crede ca brailenii l-au votat “cu caciula pe ochi” pe actualul primar, Aurel Simionescu

Senatorul independent Constantin Cibu, fost primar al Brailei, este hotarat sa candideze din nou la Primaria municipiului, in 2012. El ne-a declarat ca nu a lansat in gluma ideea unei noi candidaturi, ci este vorba despre o puternica dorinta de a continua proiectele incepute in mandatul 2004-2008, care, in opinia sa, au ramas acum de izbeliste: “Primaria m-ar interesa, bineinteles, adica tin neaparat sa continui ce mi-am propus si eu consider ca daca brailenii vor un primar adevarat, se vor gandi de data asta, nu vor mai vota asa, cu caciula pe ochi. Cred ca stiu ce greseli am facut data trecuta”.

Cibu si-a contrazis declaratiile facute la suparare, dupa alegerile din 2008, cand, in calitate de invins in cursa electorala, a opinat ca electoratul este prost, daca nu a apreciat ce a facut el pentru Braila in cei patru ani de mandat si PNL-ul, ca partid de guvernamant, pentru tara: “Nu am spus ca a fost prost, dar n-a cantarit suficient de bine, dovada ce se intampla astazi in oras. Vedeti vreun progres in orasul asta, de atata timp? Se fac niste lucrari de reparatii, in general, nu se termina nici  proiectele pe care le-am lansat. Eu am incercat sa-mi fac datoria de dragul acestui oras la care tin, pentru ca locuiesc aici, aici locuiesc copiii, deci eu privesc altcumva sansa acestui oras. Pe vremea mea s-au facut noua sau zece hipermarketuri. Ca au dat faliment doua, asta e alta treaba, e cu totul si cu totul altceva, dar important este sa aduci investitori”.

Intrebat ce atu-uri crede ca ar avea, in fata altor candidati, cum ar fi democrat-liberalul Viorel Balcan, Cibu a explicat ca activitatea ca fost edil este o carte de vizita suficienta: “Ceea ce am facut pentru Braila , deci cand te compari cu cateva personaje, te uiti ce a facut asta, ce a facut asta, nu te iei dupa promisiuni. Asa, fiecare poate sa arunce la promisiuni care de care mai nastrusnice. Asa cum a facut, de exemplu, PSD-ul in campania electorala, a promis 15 milioane de lei la hectar, nu stiu care deputat, care a iesit deputat, ca face cate un bazin de inot in fiecare sat – adica promisiuni din astea nastrusnice, pe care unii cetateni le-au crezut. Si-mi pare rau ca au putut sa fie atat de… atat de naivi, incat sa creada asemenea promisiuni”.

Cibu a facut cateva comentarii si in legatura cu posibilii candidati la presedintia Consiliului Judetean, in 2012. Despre liderul PSD, Gheorghe Bunea Stancu, actual presedinte al CJ, senatorul a spus: “Stancu sper sa-si traiasca ultimii doi ani la presedintia Consiliului Judetean, s-ar putea sa intervina si alte organe intre timp, sa nu-i mai dea voie sa candideze”. Intrebat la ce organe se refera, Cibu a raspuns zambind: “Sanitare”.

Cat ii priveste pe posibilul candidatul PDL, Constantin Dumitriu si deocamdata, necunoscutul candidat PNL – intr-un timp se vorbea despre Catalin Boboc, dar, dupa recentele sale manevre politice, credem ca nu mai este cazul sa-l luam in discutie -, senatorul a declarat: ”Dumitriu este un candidat valoros. Si din partea PNL-ului va veni probabil un candidat serios. Nu vad acum pe nimeni, dar mai e timp, poate sa mai inscrie cineva in partid…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-