Published On: vin, Iul 2nd, 2010

Chiru n-are nimic la cap, sau daca are, nu s-a depistat inca!

Share This
Tags

Democrat-liberalul Gheorghe Chiru s-a saturat sa-i auda pe sefii lui din PDL ca-l calomniaza pe toate drumurile, spunand ca nu este sanatos la cap si si-a facut un control, ca sa inchida gurile rele. Pentru ca nu avea incredere in investigatiile medicale facute de doctorii din Braila, Chiru s-a dus la Galati, unde s-a bagat de bunavoie si nesilit de nimeni intr-un tub in care mai avea putin si se sufoca, numai ca sa-si scoata un buletin medical care sa demonstreze ca e sanatos tun la trup, in general, la cap, in special si la toate extremitatile, in caz ca-l banuieste cineva ca-i lipsesc diverse anexe.

Democrat-liberalul a facut, astfel, un fel de repetitie generala, inainte de examenul medico-legal pe care planuieste sa-l faca daca va fi altoit de sefii sai politici, Eugen Badalan si Viorel Balcan. Si nu ne referim la altoirea politica a taranistului pe trunchiul democrat-liberal, ci la cea propriu-zisa, cu pumnii, picioarele, lopata sau ranga, in functie de posibilitatile din teren.

De la generalul in rezerva Badalan, Chiru avea pretentia sa fie provocat la o batalie in strategii politice sau in tactici electorale, nu la amenintari cu pumni in cap. De la Balcan, zis Piticu’, se astepta la amenintarea ca-i da o laba peste fata si i-ar fi zis si el ceva de laba, insa n-a mai apucat, ca Piticu s-a inecat (de furie) si a plecat.

Dat fiind ca, in trecut, il auzise si pe seful sau administrativ, Gheorghe Bunea Stancu – care avea si el dubii asupra sanatatii mintale a lui Chiru – spunand ca l-ar mitralia cu mare drag, omul nostru si-a dat seama ca lupta sa pentru Dreptate si Adevar ii aduce multi dusmani care nu inteleg democratia clasica, fiindca lui, “democratia originala” i se pare un kitch. Evident, Chiru nu si-a pus niciodata problema ca daca trei insi iti spun ca esti beat, te duci si te culci; el s-a dus si a suflat in etilotest, ca sa le arate dovada abstinentei.  Si nu ca n-ar fi gata sa se sacrifice pe altarul politicii, dar parca prea curva este aceasta de la o vreme incoace, chiar si pentru gustul lui, care a facut posta toate formatiunile politice pe care le-a intalnit si care i s-au deschis larg, inainte. Cum a facut, cum n-a facut Chiru, ca in toate a intrat cu panzele sus si vant din pupa, pe post de capitan sau adjunct si chiar si-atunci cand a sarit peste bord, a cazut in picioare. De fiecare data, Chiru a venit cu gura mare, pe principiul ca e printre cei mai tari din parcare si de fiecare data, i-a deranjat pe cei care sunt de parere ca in partid, numai seful are dreptul la o parere, iar ceilalti sunt acolo ca sa fie de acord.

Cel mai recent port politic in care a tras, PDL-ul, pare insa sa fie unul in furtuna, iar pe corabie, unii dintre membrii echipajului obisnuiti cu bataia, cu apucaturi de santier si glume de cazarma, i-au promis ca si-o ia pe cocoasa, daca nu face ciocul mic. Numai ca sa-i ceri lui Chiru sa faca ciocul mic este ca si cum i-ai pretinde lui Balcan sa nu mai colaboreze electoral cu prietenii lui interlopi – o exagerare.

Asa ca democrat-liberalul si-a luat act la mana ca este in buna stare de functionare si ca orice defectiune ulterioara aparuta dupa vreo sedinta la partid este efectul confruntarilor politice. Chiru este convins ca daca Balcan si Badalan si-ar face si ei un control, nu le-ar da mana sa prezinte rezultatele public, asa cum a facut-o el, intre colegi.

Acum, insa, el este pregatit pentru ce-i mai rau si are de gand sa se lupte pana la unu, ca la doua are programare la dentist, sa-si ia si de acolo o adeverinta medicala cum ca are dantura intacta. (dr. Petru Groza)

Comentarii

comentariu

About the Author

-