Published On: vin, Iul 30th, 2010

Ceausescu ar fi votat de 41% dintre romani, dar Anton Lungu nu ar mai aduna atatea voturi de la braileni

Share This
Tags

* este opinia primarul municipiului, Aurel Simionescu si a consilierului municipal PSD Doru Damian

Liderii PSD Braila Aurel Simionescu si Doru Damian admit ca exista o nostalgie dupa vremurile comuniste in randul romanilor si nu se mira de rezultatele unui recent sondaj de opinie, potrivit carora 41% dintre conationali l-ar vota pe Nicolae Ceusescu, daca acesta ar mai fi in viata si ar candida pentru funcţia de presedinte. Cei doi cred insa ca, aplicata la nivelul Brailei, nostalgia nu ar fi intr-atat de mare, incat locuitorii municipiului sa-l voteze, intr-o pondere la fel de substantiala, pe fostul prim-secretar al judetului, Anton Lungu, la Primarie.

“Nu, eu sunt convins ca nu. Vedeti, oamenii vorbesc foarte multe atunci cand isi exprima un astfel de punct de vedere si-l exprima pe diverse motive. Sondajul national este daca traiau ei mai bine pe vremea respectiva, sau resimt ei ca ar fi mai in siguranta, daca ar fi fost timpurile alea, deci sunt elemente diferite. Cand discutam despre Primaria municipiului, sau a unei localitati oarecare, perceptia este altfel, nu mai este legata de nivelul de trai, de pensii, de salarii, care ii dor pe oameni, ci este legata de  ce se intampla in oras, daca pe strada lui se asfalteaza, sau e canalizare, deci lucrurile sunt in alta directie. Cel putin  asta este pararea mea”, a declarat astazi primarul Aurel Simionescu.

In ceea ce-l priveste, consilierul municipal Doru Damian are o explicatie pentru nostalgia comunista a unora dintre romani, pe care o intelege: “Ultimii doi ani de zile, pentru toti romanii au avut un efect din punct de vedere financiar daramator. E normal ca generatiile de 40-50-60 de ani sa fie nostalgice, in conditiile in care nu erau probleme cu pensia, nu se repezea nimeni sa le impoziteze pensia, era un anumit tip de ordine publica in societate, deci sunt niste argumente in favoarea oamenilor care au votat, daca vreti, in amintirea unor vremuri pe care ei le considera bune, dintr-un anumit punct de vedere”.

Intrebat concret, pe tema atitudinii brailenilor fata de o ipotetica noua candidatura a lui Anton Lungu, Damian este sigur ca acesta ar esua: “Vedeti dvs, Ceausescu nu a participat la niciun scrutin electoral, Dumnezeu sa-l odihneasca, nu am nimic cu acest om; domnul Anton Lungu, fie-i tarana usoara, a participat la un scrutin electoral si a fost invins. Nu cred ca brailenii ar mai dori revenirea unei persoane, chiar daca era un tip foarte autoritar, el era foarte apreciat de braileni, insa cred ca fiecare generatie isi are rolul si locul ei, intr-o anumita perioada de timp, intr-o  comunitate locala si in special in comunitatea braileana. Dupa opinia mea, domnul Anton Lungu nu ar mai castiga alegerile la Braila niciodata”.

Chestionat daca este de parere ca in aceasta perioada confuza si dureroasa din punct de vedere economic, brailenii ar prefera o mana forte, cum a fost Anton Lungu sau un comportament mai diplomatic, precum al lui Aurel Simionescu, consilierul PSD a raspuns: “Ma puneti intr-o situatie extrem de delicata, pentru ca domnul Simionescu, pe langa faptul ca e primarul municipiului Braila, e si coleg de partid cu mine si nu pot sa apreciez, nu am eu calitatea de a aprecia activitatea domniei sale, sau daca e mana forte sau nu. Dintotdeauna, domnul Simionescu a fost un om pentru dialog. E de preferat, sunt de preferat oamenii pentru dialog, dar e nevoie cateodata sa se puna si piciorul in prag, adica dialogul are rolul lui, pana vezi ca cel cu care dialoghezi este de inteles si esti pe aceeasi lungime de unda cu el. Dar in conditiile in care tu vorbesti la pereti, dialogul mi se pare ineficient si atunci trebuie sa iei in unele situatii masuri radicale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-