Published On: mie, Iul 14th, 2010

Bonus de pana la 8.000 de lei, pentru o Casa Verde

Share This
Tags

* aceasta este suma maxima pe care o pot obtine, ca imprumut nerambursabil, brailenii care doresc sa foloseasca surse de energie neconventionale

Oferta promotionala pentru sistemele de incalzire care utilizeaza energie regenerabila: un stimulent din partea statului, de 6.000, pana la 8.000 de lei, pentru cei care sunt interesati sa intre in programul Casa Verde si sa-si instaleze acasa surse de energie neconventionale. Finantarea se face de la Administratia Centrala a Fondului de Mediu, in baza unei solicitari, iar banii se acorda in ordinea cronologica a depunerii si aprobarii dosarului. Mai concret, in aceasta perioada, Fondul de Mediu acorda imprumuturi nerambursabile intre 6 si 8 mii de lei, pentru cumpararea si montarea panourilor solare, a pompelor de caldura sau a centralelor termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa sau orice gen de deseuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice. Sumele acopera numai o parte din necesarul pentru o astfel de achizitie, insa reprezinta un ajutor substantial pentru cei interesati.

Aurel Banuta, reprezentant al Agentiei de Protectia Mediului, a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca accesarea finantarilor se face prin completarea unei documentatii care trebuie depusa la Agentie, de unde dosarul se transmite la Bucuresti, la Administratia Centrala a Fondului de Mediu, unde se analizeaza toate actele. Periodic, pe site-ul Administratiei, se afiseaza informatii privind dosarele admise si cele respinse, iar cei care se considera nedreptatiti pot face contestatie. Fondurile alocate fiecarui judet in parte sunt limitate, iar pentru judetul Braila , suma stabilita este de 1,893 milioane lei, ceea ce inseamna circa 300 astfel de sisteme. Banuta a precizat ca, in prima saptamana de implementare a programului, s-au depus la nivelul judetului numai 9 astfel de solicitari, majoritatea pentru panouri solare, in timp ce in judetele din vestul tarii, aproape ca s-a epuizat fondul alocat.

Programul ii vizeaza doar pe proprietarii de case, nu si pe cei care locuiesc in apartamente de bloc, iar conditia este ca sistemul cumparat sa fie mentinut in functiune minimum un an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-