Published On: joi, Iul 22nd, 2010

Atacatorii lui Cracanatu sunt liberi

Share This
Tags

Unsprezece termene le-au trebuit instantelor brailene pentru a solutiona favorabil cazul lui Viorel Habarus si Marian Calin, care l-au atacat pe Dumitru Oprea, alias Cracanatu, ingrozind brailenii care se aflau in acel moment in cofetaria “Poem Café”.

Reamintim cititorilor nostri ca in urma cu un an, in timp ce se afla la cumparaturi in cofetarie, Cracanatu a dat nas in nas cu Habarus si Calin, nimeni altii decat oamenii fostului sau locotenent, Nelutu Stoian. Initial, cei doi l-au injurat pe cunoscutul interlop si l-au amenintat cu bataia, dupa care au inceput sa arunce in el cu farfurii si pahare, insa Oprea s-a refugiat intr-o anexa, iar una dintre angajate a anuntat Politia.

A urmat o ancheta rapida, iar cei doi agresori au fost arestati. “Deoarece actele savarsite de Viorel H. si Marin C. au tulburat grav ordinea si linistea publica, la propunerea politistilor, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a acestora pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice”, preciza la acea vreme insp. Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

A urmat procesul, iar instanta a hotarat sa-l achite pe Marian Calin si sa-l condamne sase luni cu suspendare pe Viorel Habarus, judecatorii dispunand schimbarea incadrarii juridice a faptei din infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in forma agravanta prevazuta de art. 321 alin. 2 din Codul penal, in infractiunea simpla prevazuta de art. 321 alin 1 Cod penal. De obicei, motivarea unei astfel de decizii este aceea ca pentru existenta agravantei prevazute de art. 321 alin. 2 din Codul penal, tulburarea ordinii si linistii publice trebuie sa fie savarsita intr-o adunare numeroasa de oameni si sa produca opiniei publice o neliniste persistenta, sa creeze o stare grava de insecuritate in sfera relatiilor de convietuire sociala, dupa cum, de asemenea, autorul trebuie sa prevada posibilitatea gravei tulburari a linistii publice si sa rezulte din comportamentul sau ca a dorit sau a acceptat acest rezultat.

Comentarii

comentariu

About the Author