Published On: lun, Iul 5th, 2010

APIA Braila se afla sub lupa DNA

Share This
Tags

* nici Politia nu sta degeaba si desfasoara mai multe anchete in cadrul institutiei

Politisti din cadrul Departamentului Anti-frauda au avut astazi o lunga intalnire cu conducerea Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura, au afirmat pentru Infobraila surse din cadrul partidului de guvernamant. Aceleasi surse sustin ca in cadrul discutiei a fost des pronuntat numele “Chiru”, dar nu au putut oferi mai multe detalii. Nu numai politistii se intereseaza de APIA Braila, dar si procurorii DNA sunt decisi sa inceapa o ancheta, tot astazi afland ca acestia s-au informat asupra modului admnistrativ in care isi desfasoara activitatea institutia si au cerut numeroase lamuriri despre procedeele efectuate de catre angajati in cadrul activitatii de intocmire a dosarelor de subventii.
Activitatea intensa a autoritatilor asupra APIA are la baza atat dosare noi, ca cel despre care se interesau astazi politistii, cat si spete mai vechi, cum ar fi “cazul Hagiu”, cand conducerea APIA Brăila a sesizat Poliţia cu privire la cazul unui fermier in dosarul caruia a apărut în plus o suprafaţă de teren. Interesant este faptul ca fiul fermierului in dosarul caruia s-a produs modificarea este angajat la APIA si membru al PDL Braila. Mai mult, cu sprijinul direct al fostei presedinte PDL Giana Patrascu, Hagiu isi dorea functia de director al APIA. Revenind la acest caz, surse judiciare au declarat ca el se afla inca in ancheta, care continua pe noi piste, dupa efectuarea expertizei grafologice.
Intrebata despre atentia pe care organele de ancheta ale Politiei si DNA o acorda APIA Braila directorul executiv al institutiei, Daniela Militaru, a declarat: “Intr-adevar, sunt anchete pe rol, dar nu pot da date publice pana la finalizarea acestora”.
Reamintim cititorilor nostri ca APIA Braila este un “trofeu” ravnit pe fata de PDL, lucru confirmat de spusele noului responsabil municipal al organizatiei, deputatul Viorel Balcan. De altfel, in acest sens primul pas a fost facut de directorul general al APIA, Marius Faur, care a numit-o pe pedelista Maria Jurubita in functia de director executiv-adjunct, cu un salariu de aproximativ 60 de milioane de lei vechi pe luna, din care 4,5 milioane de lei vechi ca “spor pentru conditii vatamatoare”.

Comentarii

comentariu

About the Author