Published On: mie, Iul 7th, 2010

Aparatura de Imagistica de ultima generatie, la Spitalul Judetean

Share This
Tags

* de acum inainte, brailenii nu vor mai fi nevoiti sa bata drumul Bucurestiului sau al altor orase din tara, in cautarea unui diagnostic bazat pe investigatii medicale moderne * din aceasta saptamana, pacientilor le stau la dispozitie computere tomograf, un aparat RMN, un ecograf Doppler, un litotriptor si un osteodensitometru ultramoderne

Dotari medicale ultramoderne, cum mai sunt putine in tara . Cu asta se lauda Spitalul Judetean Braila, la care, incepand din aceasta saptamana, functioneaza o aparatura de Imagistica de ultima generatie. Dupa circa trei ani de discutii si controverse pe tema Centrului de Imagistica, de saptamana aceasta, in sfarsit, Spitalul Judetean de Urgenta Braila se poate lauda cu o dotare de exceptie, in domeniu. Computer tomograf, aparat RMN,  osteodensitometru, ecograf Doppler si un litotriptor fac acum ca investigatiile medicilor sa fie mult mai precise, iar diagnosticele, mai rapide si mai exacte. Aparatele, noi, cele mai moderne existente pe piata, au fost aduse, rand pe rand, inca de acum cateva luni, insa nu au putut fi puse in functiune, pana nu s-au luat toate avizele necesare, pentru cele care functioneaza pe baza de radiatii. Intre timp, a fost scolit si personalul care va lucra cu noua aparatura, iar de saptamana aceasta, pacientii  beneficiaza de investigatii mult mai amanuntite. Specialistii spun ca, la dotarea actuala, Spitalul Judetean Braila va atrage pacienti din jumatate de tara.

Investitia a fost de circa 2 milioane de euro, insa presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca a facut toti banii. El a prezentat astazi presei locale noile aparate, incepand cu computerul tomograf, despre care doctorul Petre Cosmescu, seful sectiei Radiologie, a avut numai cuvinte de lauda.

Spitalul mai are acum si aparatura necesara pentru spargerea pietrelor de la rinichi, iar doctorul Anatol Grecu, seful sectiei, ne-a declarat ca un asemenea litotriptor nu mai exista in vreun spital din aceasta parte a tarii.

Doctorul Cosmescu a fost de parere ca acum, numai spitalele universitare din tara au o dotare mai completa decat cel de Urgenta, de la Braila.

Seful CJ sustine insa ca investitiile in Spitalul Judetean abia au inceput: “Suntem abia la inceput in ce priveste reabilitarea si dotarea spitalului cu aparatura de ultima generatie, se lucreaza deja la amenajarea ambulatoriului, sunt in curs de licitatie toate capitolele care tin de cele 12 milioane de euro pentru Spitalul Judetean si sunt in curs de licitatie si celelalte spitale, aproximativ 2 milioane euro, la cel de Obstetrica-Ginecologie si  circa un million de euro, la cel de Pneumoftiziologie. De acum, cetatenii si pot face analizele la Braila si nu trebuie sa se mai plimbe la Galati, Constanta, Iasi, Cluj, Bucuresti, Speram sa specializam pe bani doctori tineri si nu numai, pentru aceasta aparatura, ca sa le crestem competentele profesionale”.

La conferinta de presa a participat si parlamentarul lon Rotaru, presedinte al Comisiei de sanatate din Senat, care si-a declarat intregul sprijin pentru orice proiect care face ca nivelul asistenta medicala in Braila sa fie imbunatatit.

In plus, a fost prezenta si directorul Autoritatii de Sanatate Publica Braila, dr. Lavinia Craioveanu, cu care Stancu a declarat ca a lucrat bine pana acum: “Avem o colaborare destul de buna, nu am simtit in colaborarea noastra asperitati sau ca unul trage intr-o parte si altul, in alta parte. Pana acum, nu am avut probleme si sper ca si de acum incolo, treburile sa fie  la fel de bune. Am exclus criteriul politic in activitatea spitalelor, nu vreau sa discut despre politica”.

Declaratiile presedintelui CJ au venit pe fondul incercarilor PDL Braila de a o inlocui pe Lavinia Craioveanu la conducerea ASP cu medicul stomatolog Gabriel Ciochina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-