Published On: mie, Iul 28th, 2010

Ansamblul folcloric “Vulturasul”, prezent la Festivalul International “Cerbul de Aur Junior”

Share This
Tags

* copiii din Mircea Voda vor intra in concurs vineri, cu spectacolul “Asa-s horele la noi”

Emotii mari, in aceste zile, pentru membrii ansamblului folcloric “Vulturasul” din Mircea Voda, reprezintand Palatul Copiilor din Braila, care s-a calificat in finala Festivalului international de muzica pentru copii “Cerbul de Aur Junior”. Manifestarea va avea loc in perioada 29 iulie -1 august, la Arenele Romane din Bucuresti, iar micutii braileni vor evolua pe scena vineri, 30 iulie, in a doua zi de concurs, cu spectacolul folcloric “Asa-s horele la noi”. Ansamblul din Mircea Voda s-a calificat in finala, alaturi de inca 8 formatii ale Palatelor Copiilor din tara .

“Ansambulul folcloric “Vulturasul” s-a infiintat in urma cu 5 ani, printr-un proiect de parteneriat al cercului Dans popular de la Palatul Copiilor si Elevilor Braila si Scoala nr.1 din Mircea Voda, propunandu-si revitalizarea traditiei populare prin dansuri si cantece specifice zonei etnofolclorice a satului Mircea Voda. S-a inceput cu clasele a-I-a si a-II-a, continuand an de an si cu bobocii din clasele I. Ansamblul s-a impus in concursurile si festivalurile locale, obtinand multe locuri 1 la categoriile, dans popular, solisti de muzica populara, grup vocal, grup de colindatori si la categoria ansambluri folclorice”, ne-a declarat  profesorul Vasile Valentin Lipan, coordonatorul ansamblului pe partea de coregrafie.

Dupa ce vor reveni din capitala, micutii din Mircea Voda vor participa la faza finala a Festivalului international “Pestisorul de aur”, editia a-XVIII-a,  care va avea loc la Tulcea, in perioada 07-12 august. In aceasta competitie, “Vulturasul” din Braila s-a calificat alaturi de 22 ansambluri din Romania si alte tari din Europa, Asia si Africa .

Profesorul Lipan ne-a furnizat si imagini de la pregatirea pe care au facut-o copiii, inainte de plecarea la festival.

Comentarii

comentariu

About the Author

-