Published On: lun, Iul 5th, 2010

Angajatii firmelor din Zona Libera vor pleca cu barca acasa

Share This
Tags

* Vama Braila nu mai opereaza in perimetrul III, iar de maine ramane fara curent electric * AFDJ si APDM Braila au ramas fara curent electric de astazi

Activitatea firmelor din zona falezei si portului din Braila se opreste rand pe rand, Dunarea inundand deja strazile din port. Aici, apa a ajuns in unele locuri si la un metru adancime, ceea ce face imposibila orice activitate in zona. Daca pana ieri, inca se mai traversa prin apa, pe niste podete improvizate din scanduri, de astazi, acest lucru nu se mai poate face in siguranta. Hotarati sa nu inchida complet portile, unii directori au facut comanda de barci cu care sa poata intra in firma. Oamenii au luat deja masuri de siguranta si inauntru, au strans mochetele si au urcat documentele si aparatura pe mese si dulapuri, ca sa nu se distruga, in caz ca apa va continua sa creasca in zilele urmatoare. Astazi, la pranz, din cauza nivelului crescut al fluviului, s-a taiat alimentarea cu energie electrica a pontoanelor pe care isi au sediul AFDJ Braila si APDM Braila, acestea urmand sa fie alimentate cu generatoare. Maine va fi oprita alimentarea cu curent electric si a Vamii Braila.
Intrarea in sediul Zonei Libere din Braila se face foarte greu, apa ajungand la un metru adancime. Angajatii celor 20 de firme care isi au sediul aici trebuie sa faca echilibristica pe un podet din lem care se clatina periculos la fiecare pas. Directorul Zonei Libere va aduce, pana dupa-amiaza, o barca cu care sa-si scoata angajatii si chiriasii din sediu, la terminarea programului, dat fiind ca fluviul creste cate putin de la o ora la alta. “Inca de saptamana trecuta am improvizat un podet din lemn, cel care este in spatele meu, pe  care am reusit sa intram, pana astazi. Astazi, mai cu ajutor, mai cu cizme ceva mai mari si am solicitat si sprijinul institutiilor din zona, pentru a ne oferi o barca  pe perioada aceasta, pana va scadea apa”, a declarat Florin Mircea, directorul Zonei Libere Braila.
La Serviciul Portuar Braila, documentele si aparatura au fost urcate pe dulapuri si pe mese, iar un atelier autor este impresurat deja de apa si a ramas fara clienti, acestia nemaiputand sa ajunga la el. In plus, patronii unei fabrici de confectii din zona inundata vor decide daca isi mai cheama salariatii la munca, sau inchid unitatea, pana se retrage apa.
Situatia este ingrijoratoare si la Vama Braila, directorul Stefan Dumitrel declarand pentru Infobraila ca reprezentantii Electrica au fost ladesiul unitatii pentru a analiza situatia si au luat hotararea ca maine, la pranz, sa opreasca alimentarea cu energie electrica. “Tranformatorul il avem in curtea inundata deja de apa. Cei de la Electrica au luat decizia ca maine sa opreasca alimentarea cu energie, insa activitatea Vamii Braila va continua pana cand masinile nu vor mai putea veni aici pentru vamuire. Deja s-a oprit activitatea in perimetrul III, iar daca apa creste mai mult se va opri, pentru ca nu se va mai putea ajunge cu masinile la vama”, a spus Stefan Dumitrel.
Dunarea a inregistrat astazi dimineata la Braila 709 centimetri, cu 10 centimetri peste recordul istoric din 2006.

Comentarii

comentariu

About the Author

-