Published On: Soare, Iul 11th, 2010

“S-au facut interventii de la nivel superior ca sa fiu indepartat de la conducerea filialei”

Share This
Tags

* este unul dintre motivele care l-a facut pe senatorul Constantin Cibu sa plece din PNL * in plus, sustine Cibu, unii fosti colegi liberali s-au pretat la niste “lucruri murdare”, in ceea ce-l priveste

Senatorul independent de Braila Constantin Cibu sustine ca, in perioada in care a fost presedinte al PNL si primar al municipiului, conducerea centrala a partidului nu l-a ajutat cu nimic, ba dimpotriva. Cibu ne-a declarat ca a preluat acum cativa ani conducerea filialei liberale locale in ciuda impotrivirii centrului, iar anul acesta, cand s-a pus din nou problema alegerilor, liderii nationali au facut interventii, ca sa-l scoata din carti. In acest context, spune senatorul, nu mai avea ce cauta in PNL si si-a  gasit rostul intr-o formtiunea politica in care era dorit, UNPR-ul: “M-a deranjat foarte mult ca s-au facut interventii de la nivel superior ca sa fiu indepartat de la conducerea filialei si nu ca m-ar fi  speriat asta, ca n-as fi castigat alegerile, daca as fi concurat, insa m-a deranjat faptul ca acelasi lucru s-a intamplat in 2007, cand am candidat impotriva vointei presedintelui de atunci, Calin Popescu Tariceanu, care, practic, a tinut pe loc filiala Braila doi ani de zile, ca sa nu tina conferinta judeteana, perioada in care nu s-a ocupat nimeni de organizatiile de la tara. Astfel ca atunci cand am reusit sa tinem, in sfarsit, conferinta judeteana, am castigat alegerile, dar m-am pomenit fara 30 de organizatii de la tara care intre timp, practic s-au desfiintat. Asta a fost activitatea presedintilor interimari de atunci, Dan Sabau, Paul Pacuraru si Teodor Melescanu, adica nu s-a facut nimic si am luat-o de la zero. Acelasi lucru as fi putut sa-l fac si de data asta, sa intru in slujba partidului din nou, dar fara  nici un sprijin de la centru, lucru pe care l-am refuzat, pentru ca data trecuta nu am avut decat de pierdut. Domnul Tariceanu nu m-a ajutat ca prim ministru cu nimic, pana in ultima perioada, cand am primit 30 de miliarde de lei, pentru refacerea unor sosele si a unor cartiere”.

Cibu a explicat ca a ales UNPR-ul pentru ca “i se pare ca doctrina pe care a lansat-o acest partid, care pune deasupra interesul national”, este mai apropiata  de el. ”Asta nu inseamna ca, daca vorbim despre interesul national, suntem nationalisti in sensul vechi al cuvantului, ca devenim xenofobi”, a precizat senatorul.

Acesta a mai spus ca reprezentantii UNPR au fost cei care l-au contactat, iar abordarea a fost facuta de la nivel national, nu local.

Intrebat daca se bucura de situatia actuala din PNL, cand membrii actualei conduceri nu se mai intelg intre ei, iar presedintele Catalin Boboc face negocieri peste cele stabilite in cadrul partidului, Cibu a raspuns, zambind: ”Nu stiu ce se intampla la PNL Braila, pentru ca nu pot sa stiu decat din ceea ce citesc din ziare. Se pare ca treaba merge foarte bine, au dat buzna foarte multi la inscriere, deci din punctul lor de vedere, treaba este mai buna decat inainte si vor merge intr-un procentaj foarte ridicat la urmatoarele alegeri. Eu nu cred ca Boboc si Varga s-au certat, nu am auzit treaba asta, dar practic nu ma mai intereseaza. Probabil ca Boboc a fost impins de la spate, convins ca are aceasta capacitate, de a fi presedinte de organizatie, si s-au pretat si la niste lucruri murdare, la care nu ma asteptam din partea lor, in ceea ce ma priveste. Dar asta este jocul partidului la ora actuala, se pare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-