Published On: mie, Iul 28th, 2010

“Nu am facut solicitare in scris sau verbala pentru a reveni in PSD!”

Share This
Tags

* este declaratia lui Alexandru Sculschi, dupa aparitia zvonurilor potrivit carora el si-ar fi exprimat interesul sa reintre in PSD, dar ar fi fost refuzat * Sculschi nu exclude posibilitatea de a reveni in politica, dar nu la social-democrati

Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Alexandru Sculschi, ne-a declarat  astazi ca sunt neintemeiate zvonurile cu privire la faptul ca el ar dori sa revina in PSD, partid din care a demisionat in urma cu circa doi ani. Sculschi a precizat ca nu a facut nicio solicitare in acest sens, nici scris si nici verbal si nici nu are de gand sa faca: “Intr-adevar, in urma cu aproximativ doi ani mi-am dat demisia din PSD, dar nu am facut acest lucru pentru a reveni dupa nu stiu cata vreme. Eu nu am facut nicio solicitare in scris sau verbala pentru a reveni in social-democratul partid local. Imi pastrez statutul de functionar public de conducere, independent din punct de vedere politic. Consider ca am relatii bune cu membrii PNL din Braila , cu reprezentantii PDL si de asemenea, cu reprezentanti ai PSD”.

Sculschi nu exclude posibilitatea de a reveni in politica, dar sustine ca acest lucru s-ar putea intampla abia peste un an sau doi: “La Protectia Copilului, in linii mari, am incheiat ceea ce mi-am propus pentru 2011, as dori sa incerc o concesionare a serviciilor sociale, atat pentru copii cat si pentru adulti, dupa care cred ca ceea ce am dorit sa realizez aici se cam incheie. Undeva la finele lui 2011 -2012 ma gandesc si la posibilitatea  de a reveni in politica”.

Intrebat daca va ramane fidel stangii, sau si-a mai schimbat ideile politice intre timp, Sculschi a raspuns: “Cred ca orice intelectual este si ramane de stanga, numai ca stanga romaneasca este una care, ma rog, in momentul de fata nu exprima cel mai bine nici ideile unui intelectual, nici ale celor foarte multi si napastuiti. Raman in spectrul larg al social-liberalismului, mai degraba, decat al social-socialismului din spectrul politic romanesc actual”.

In ceea ce priveste motivele care l-au determinat sa plece din PSD acum doi ani, Sculschi prefera sa pastreze discretia: “Un amestec de motive personale si de motive profesionale. Pe cele personale nu as  dori sa le comentez, cele profesionale sunt legate de statutul de functionar public pe care il am de la 1 ianuarie 2007 si in conformitate cu Legea privind statutul functionarilor publici, nu pot sa ocup o functie de conducere in niciun partid politic. Puteam ramane simplu membru in PSD, e adevarat, dar pentru acea decizie pe care am luat-o in urma cu doi ani, de data aceasta, motivele de natura personala au intervenit si m-au decis sa fac pasul de retragere, dupa 15 ani de activitate intr-un partid pe care cred ca la momentele respective l-am reprezentat cu suficienta competenta”.

Amintim ca, in urma cu cateva zile, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vorbea intr-o conferinta de presa despre faptul ca un fost “membrul marcant” al organizatiei, care a plecat prin demisie, si-ar fi exprimat acum dorinta de a reveni in partid, insa a fost refuzat. Chiar daca Stancu nu a dorit sa precizeze numele persoanei in cauza, surse din interior ne-au declarat ca ar fi fost vorba despre Alexandru Sculschi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-