Published On: vin, Iul 16th, 2010

“Daca Dumitriu vrea sa conduca un partid de oameni morti, sa fie sanatos!”

Share This
Tags

* este urarea democrat-liberalului Gheorghe Chiru, care-l anunta pe seful sau politic, Constantin Dumitriu, ca nu tace nici mort * pentru ca a vorbit cu presa, impotriva interdictiei lui Dumitriu, Chiru a fost scos de forul de conducere interimar

Democrat-liberalul Gheorghe Chiru a fost eliminat  joi seara din forul de conducere interimar al organizatiei, CODA, pe motiv ca ar fi incalcat repetat o decizie a de presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu. Abaterea grava a lui Chiru se refera la faptul ca a discutat cu presa si a raspuns intrebarilor care i-au fost adresate de ziaristi, in loc sa-i refuze sau sa-i paseze cu traditionalul “ no comment”. Contactat telefonic astazi, Chiru a incalcat din nou interdictia presedintelui si a acceptat sa raspunda intrebarilor noastre, pe tema excluderii sale din CODA. El ne-a declarat ca este vorba despre o decizie nestatutara si ne-a prezentat si argumentele sale: “Nu e decat o incercare nereusita de a ma scoate din CODA, pentru ca potrivit statutului partidului, nu poti fi dat afara dintr-o formula de conducere decat de organismul care te-a numit acolo.  Eu am fost propus in CODA de catre presedintele Emil Boc si s-a supus la vot in  Biroul National, deci numai Biroul National ma poate exclude din acest for. Nu e vorba ca nu recunosc acesta decizie a CODA, ci e vorba despre respectarea statutului. Maine voi depune personal toate documentele la secretariatul general al partidului, la Bucuresti. Nu am stat la toata sedinta in care s-a pus in discutie excluderea mea din CODA, pentru ca a fost un simulacru. Unii ar vrea sa nu mai fiu acolo, pentru ca mi-am propus sa candidez la presedintia organizatiei judetene. Daca vrei sa elimini pe cineva, trebuie sa gasesti parghiile statutare si legale. Cei trei, Constantin Dumitriu, Eugen Badalan si Viorel Balcan, au considerat ca trebuie sa se satisfaca unul pe celalalt. Eu nu stiu ce relatie este intre ei, fireasca, nefireasca, sincer, ma mai gandesc. Urmeaza sa vedem daca cei care ne privesc de sus, de deasupra noastra, sunt de acord cu  contactele la care se supun. Nu am nimic cu ei, accept anumite lucruri care se intampla in politica asta, am o varsta, cateodata am zis ca nici n-am de la cine sa am pretentii… “.

Chiru ii reproseaza presedintelui Dumitriu ca n-a avut macar curajul sa supuna votului secret propunerea de excludere a sa din CODA, asa cum se procedeaza, cand este vorba despre persoane. Chiru crede ca seful PDL s-a temut ca daca vor fi protejati de secretul votului si vor fi feriti de ochii vigilenti ai trioului amintit, membrii CODA nu l-ar fi eliminat: “Ar fi trebuit ca respectiva actiune sa se desfasoare conform statutului, ca votul referitor la persoane este secret. I-am spus domnului Dunmitriu sa fie presedinte pana la capat si sa respecte statutul, chiar si la simulacrul ala de vot. Ei nu au caderea de a ma indeparta din aceasta organizatie. N-au avut curaj sa treaca propunerea printr-un vot secret. Privesc lucrurile detasat, pentru ca imi dau seama ca cei care m-au primit in partid acum 2 ani o sa vada realitatea. Exista o vendeta din motive personale. Nu m-am razgandit cu candidatura la alegerile pentru presedintia organizatiei judetene, nu am nici cea mai mica rezerva. Nimeni nu ma poate impiedica sa vorbesc cu organizatiile din teritoriu, sa incerc sa-mi conving colegii sa ma sprijine, sa fac campanie electorala. Un barbat, asa cum vrea sa ne demonstreze ca este  domnul presedinte, nu proceda asa. E jenant, nu-ti elimini adversarul cu metode care produc ilaritate, pe de o parte si  dezamagire, pe de alta. Nici nu ti s-a uscat bine actul de numire in functie si dai pe unul si pe altul afara…”.

Democrat-liberalul a reiterat ideea ca nu va accepta sa-i impuna cineva sa refuze discutiile cu presa si sa nu-si mai exprime parerile, asa cum are dreptul orice membru al unui partid democratic: “S-a invocat iesirea mea in presa, impotriva deciziei presedintelui din luna mai, care ne interzicea acest lucru. Nu accept sa-mi bage cineva pumnul in gura. Era clar ca se va ajunge aici, insa aceasta decizie a CODA nu ma face sa tac din gura, indiferent cine si ce este. Inseamna ca sunt un om mort, daca nu mai am dreptul sa imi exprim opiniile si daca el vrea sa conduca un partid de oameni morti, sa fie sanatos! Eu simt nevoia sa ma exprim”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-