Published On: mar, Iun 8th, 2010

Ziarista in vasrta de 89 de ani, Helen Thomas s-a pensionat, dupa ce a spus ca evreii ar trebui “sa plece dracului din Palestina”

Share This
Tags

Helen Thomas, decana de varsta a ziaristilor acreditati la Casa Alba si-a incheiat cariera hotarand sa se pensioneze la putin timp dupa ce a declarat ca evreii din Israel ar trebui “sa plece dracului din Palestina”.

Declaratia care a pus capat carierei profesionale a ziaristei americane a fost: “Spuneti-le sa plece dracului din Palestina. Amintiti-va ca acei oameni (palestinienii) sunt ocupati si ca este vorba despre pamantul lor. Ei (evreii) ar trebui sa se intoarca la ei acasa. In Polonia, in Germania .. in America, nu conteaza, in oricare alt loc”.

In cele din urma, Helen Thomas a revenit asupra declaratiei, dar a hotarat sa se si retraga de la Casa Alba. “Regret profund comentariile pe care le-am facut saptamana trecuta in privinta israelienilor si a palestinienilor. Ele nu reflecta sentimentele mele, eu imi doresc ca pacea sa revina in Orientul Mijlociu”, a spus Thomas, care si-a inceput cariera in 1943, la United Press International.

Comentarii

comentariu

About the Author

-