Published On: joi, Iun 24th, 2010

Violeta Vasile ramane director al Spitalului “Sf. Pantelimon”

Share This
Tags

* chiar daca ar putea sa o schimbe, odata cu preluarea unitatii in subordinea Consiliului Local, primarul Aurel Simionescu prefera sa o mentina in post, interimar * edilul-sef sustine ca daca spitalul continua sa functioneze fara datorii, va concedia din personal abia la finele anului

Asa cum am anticipat, primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu are de gand sa uzeze de dreptul sau legal de a schimba directorul Spitalului “Sf. Pantelimon“ imediat ce acesta va trece in subordinea Consiliului Local Municipal, adica dupa 9 iulie. Simionescu a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca o va pastra in functie, interimar, pe Violeta Vasile, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, pentru ca este de principiul ca trebuie asigurata o continuitate la conducerea unei institutii. De acelasi tratament binevoitor vor avea parte si ceilalti trei directori ai unitati, respectiv cel medical, cel de ingrijiri si cel economic. Mai mult, edilul-sef are de gand ca, dupa preluarea spitalului de catre municipalitate, in limitele posibilitatilor, sa faca acolo niste investitii mai putin costisitoare, care pot mari gradul de confort si civilizatie: “Nu voi schimba directorul imediat. Atunci cand vom avea toate elementele de patrimoniu si de bilant vom discuta aceste lucruri, pentru ca nu este vorba numai de partea aceasta de manager, este vorba si de cei trei directori pe care ar trebui sa-I aiba spitalul, care, de asemenea, pot face obiectul unui interimat, pana se dau concursurile. Eu cred ca lucrurile trebuie sa se desfasoare intr-o continuitate si daca o sa constatam ca ceva n-a mers, sigur, nu asteptam sa se intample concursul  respectiv, vom schimba acest interimat”.

Primarul a declarat ca, in cazul in care, pe parcursul urmatoarelor luni, pana la organizarea concursului, managerul va face vreo greseala atat de grava, incat sa considere ca ar fi necesara schimbarea sa din functie, nu va lua decizia fara a se consulta, chiar si neoficial, cu consilierii municipali: “Da, vom discuta, nu la modul formal, sa spunem asa, nu pe hotarare de consiliu, ca sa obligam Consiliul sa faca ceva, dar dvs stiti ca inainte de sedintele CLM, eu am discutii cu sefii grupurilor din consiliu. Ne vom  consulta, pentru ca asa este normal sa se intample”.

Simionescu nu se grabeste nici cu disponibilizarile de personal, despre care crede, totusi, ca nu pot fi evitate. El are insa de gand sa verifice foarte atent situatia financiara reala a spitalului, iar daca bugetul unitatii o va permite, doreste sa amane momentul concedierilor pana la finele anului: “Sunt doua lucuri de luat in calcul: primul este acela al bugetului pe care il are spitalul, care este negociat cu Casa de Sanatate si in care va trebui sa se incadreze. Daca ma intrebati de termen, asta ar insemna 1 ianuarie 2011, termen pe lege pe care trebuie sa-l avem astfel incat doar  70% din suma pe care o are in contract cu Casa de Sanatate sa fie folosita pentru salarii. Al doilea lucru este legat de numarul de paturi pe care il au si care a scazut – este un indicator in cadrul bugetului –, astfel incat si impactul acestei scaderi va trebui vazut, pentru ca are  legatura si cu numarul de personal. Va trebui sa facem o analiza, sa vedem care este suma pe care dumnealor au avut-o per total, care este procentul salariilor in total si functie de aceasta, sa discutam. Ei au un anumit statut si primesc anumite sume pe formula de psihiatrie si atunci bugetul lor este putin altfel construit decat bugetul unui spital obisnuit”.

Simionescu se declara multumit de parametrii financiari in care se incadreaza spitalul acum si declara ca daca acesta va functiona in continuare fara sa acumuleze datorii, personalul este in siguranta pana la finele anului, cand va trebui sa opereze concedieri: “Daca spitalul isi plateste datoriile si intra intr-un oarece echilibru, vom astepta termenul. Daca spitalul intra insa intr-o formula in care cheltuie mai mult decat suma pe care o are pe buget alocata si acumuleaza datorii, atunci vom face rectificarile necesare. Daca analiza va arata ca datele pe hartie sunt unele si in spate sunt altele, atunci vom opera modificarile necesare mai repede”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-