Published On: mie, Iun 16th, 2010

Tinerii braileni isi cumpara in continuare „visele”

Share This
Tags

Desi Ordonanta de Guvern care interzice 36 de plante si substante halucinogene a fost aprobata, etnobotanicele nu au disparut de pe piata braileana, patronii magazinelor de „vise” extinzandu-si afacerea in magazine on-line, mica publicitate si shop-uri, comercializand noi alte substante si ierburi de acest fel.
Ce este si mai ingrijorator este faptul ca numarul clientilor consumatori s-a mentinut la aceeasi cota, ba chiar s-a semnalat o usoara crestere. Desi le-au fost aduse la cunostinta efectele nocive pe care le pot avea aceste droguri, consumatorii sustin in continuare ca plantele cu efect halucinogen sunt inofensive si ca interzicerea lor nu ii face decat sa caute aceste ierburi in alte locuri.”Chiar daca au fost scoase unele produse, acum au aparut altele noi, Magic si Fly. Eu nu ma pot dezobisnui si chiar imi este rau daca nu consum zilnic”, a spus Nikki, un tanar consumator in varsta de numai 18 ani. “Aceeasi paree o impartasesc si alti consumatori, multi dintre ei ajungand sa vanda lucruri din casa pentru a-si putea cumpara “visele” care ii imbogatesc pe patronii de “Magazine de Vise”.
Cele mai cautate produse in magazinele brailene se comercializeaza sub forma de tigari, comprimate, pulberi, fragmente vegetale ambalate in plicuri, sub diverse denumiri, concentratii, preturile variind de la 50 la 120 de lei.
Efectele produse de aceste substante sunt, potrivit Ministerului Sanatatii, asemanatoare celor date de substantele psihotrope, si anume halucinatii, pierderea identitatii, stari de confuzie, combinate cu ameteli, dureri de cap, atacuri de panica si cresterea frecventei cardiace.
Interzicerea acestor substante pericoase a fost aprobata odata cu inmultirea cazurilor de persoane, marea majoritate tineri, care au ajuns la spital cu intoxicatii grave, din nefericire, uneori fatale.
Cel mai ingrijorator este ca, in ciuda faptului ca s-a demonstrat nocivitatea lor, etnobotanicele sunt in continuare comercializate, iar interzicearea lor nu va duce decat la consumul altor si alotr substante interzise de lege.

Comentarii

comentariu

About the Author

-