Published On: mar, Iun 15th, 2010

Timofte: „Rămân la Brăila!”

Share This
Tags

* După ce a readus CF Brăila în eşalonul secund, Daniel Timofte va rămâne la gruparea de la Dunărea şi în sezonul viitor

Vinerea trecută s-a tras cortina peste ediţia 2009-2010 a celui de-al treilea eşelon fotbalistic al ţării. Finalul sezonului a consfinţit revenirea Brăilea în Liga a II-a, după trei ani de chin în „mocirla” Ligii a III-a. Antrenorul cu care Brăila se întoarce „la matineu” este Daniel Timofte. Fostul internaţional, rămas în memoria iubitorilor fotbalului din ţara noastră prin penaltyul ratat contra Irlandei la Mondialul din 90’, a preluat echipa de pe primul loc la începutul acestui an, a pregătit-o pe parcursul returului iar acum va încerca să o menţină în Liga a II-a.

Reporter: Domnule Timofte, bucuros?

Daniel Timofte: Normal că sunt bucuros. Când lucrurile îţi ies aşa cum ţi-ai dorit, sentimentul este firesc. Dar trebuie să vă mărturisesc că nu ma entiziasmez peste măsură. Am controlat campionatul cu autoritate iar promovarea a venit firesc, nu trebuie să mire pe nimeni că Brăila a câştiga seria.

R.: Vă simt un pic agresiv…

D.T.: Nu, acum chiar deloc. Dar pe parcursul sezonului au fost momente când citem fel şi fel de chestii despre adversarele noastre. Toţi ne ameninţau, ne avertizau, dar în teren n-au mişcat în faţa noastră. Am făcut un retur bun, în care am învins clar echipele care visau la primul loc.

R: Aţi operat câteva schimbări importante în echiap de bază…

D.T.: Nu pot să spun că am făcut schimbări. Nu ştiu ce a fost până să vin eu la Brăila. Ştiu că am venit aici, am găsit un lot de jucători, şi am ales 11 dintre ei să intre pe teren la fiecare meci. Doar atât…

R:. L-aţi trecut pe banca de rezerve pe căpitanul Şerban, Moldoveanu a devenit titular, aţi făcut schimbări…

D.T.: Şerban a fost titular în primele trei etape, apoi l-am folosit pe Olenic şi a jucat bine. De ce să-l fi schimbat pe acesta din urmă? Moldoveanu am înţeles că a fost accidentat o perioadă, pe mine m-a mulţumit atitudinea lui şi tot ceea ce a făcut. Lucrul care mă bucură este acela că am dat credit unor copii talentaţi de-aici de la Brăila, Pungă fiind un exemplu. Copilul ăsta are 15 ani, este important pentru el că i-am dat încredere…

R: Haideţi să vorbim despre viitor. Rămâneţi la Brăila?

D.T.: Da, deşi nu am semnat contractul pentru noul sezon. Eu am avutca obiectiv promovarea, dacă nu o reuşeam atunci aş fi plecat sigur. Firesc, dacă am reuşit, voi continua aici.

R.: Aţi vorbit cu conducerea pe tema aceasta?

D.T.: Am avut discuţii în sensul acesta. Nu cred că vor fi probleme, oamenii sunt mulţumiţi pentru că victoriile aduc mulţumire şi linişte în echipă.

R.: Apropo de lot, vor fi modificări? Veţi aduce jucători?

D.T.: Noi aşa ne dorim, să aducem câţiva jucători. Cu actualul lot ne va fi greu în Liga a II-a. Sper să concretizăm în vară câteva transferuri.

R.: Vor pleca jucători?

D.T.: Cred că vor fi unii care vor pleca, dar asta depinde de cine vine. Deocamdată mai avem un meci de jucat din actualul campionat. După aceea, putem vorbi de veniri, plecări şi alte subiecte de genul acesta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-