Published On: joi, Iun 24th, 2010

Simionescu n-are idee daca interlopii l-au ajutat sa castige fotoliul de primar sau nu

Share This
Tags

* el spune ca nu stie despre un astfel de ajutor, invocat de fostul sau coleg Viorel Balcan, dar nu exclude posibilitatea ca el sa fi existat * in orice caz, Simionescu sustine ca personal, nu a apelat niciodata la lumea interlopa in campanii electorale

Edilul-sef al Brailei, Aurel Simionescu, sustine ca nu are cunostinta ca Viorel Balcan sau vreun alt coleg din PSD sa fi batut palma cu interlopii din oras, ca sa-l ajute sa castige cursa pentru Primaria municipiului. Edilul-sef a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca personal, nu a cerut niciodata asemenea ajutoare si daca altcineva din partid a facut-o pentru el, nu i-a spus. Primarul a raspuns astfel declaratiilor fostului sau coleg de partid, Viorel Balcan, potrivit carora fotoliul de edil a fost obtinut pentru Simionescu si cu ajutorul unor persoane din lumea interlopa: “Daca a declarat dumnealui, este treaba dumnealui, eu nu am purtat niciodata o discutie cu dumnealui in legatura cu astfel de… Avem o formula, sa spunem asa, “X este interlop, Y este interlop”. Va trebui sa discutam cine este si cum, sau care sunt argumentele pentru care X sau Y este clasificat in aceasta formula. Ceea ce va pot spune eu este ca, din punctul meu de vedere si al campaniei care a fost atunci, in care a fost si domnul Balcan implicat, nu a existat niciodata vreo discutie cu alte persoane decat cele care le stim, in piata, in targ, pe strada, nu a exista niciodata vreo alta formula de sponsorizare sau alte formule de sprijin pentru partid, in general”.

Intrebat fiind daca nu este posibil ca un astfel de sprijin, de la interlopi, sa fi existat, dar sa nu fi stiut el despre acesta, sau sa nu fi vrut sa stie, Simionescu a declarat: “In principiu, orice este posibil”.

Edilul a precizat insa ca, personal, nu agreeaza idea apelarii la astfel de ajutoare in campanie, pentru ca favorurile obtinute de la interlopi se intorc impotriva celui care le foloseste, la un moment dat: “Nu , pentru ca acest tip de ajutor se intoarce, intr-o forma sau alta. Deci daca vreodata ne intalnim pe strada si ne dam buna ziua sau, ma rog, cum mergem in campanie si strangem mainile la toti si se intampla  sa ne intalnim si cu diverse persoane, pe care le incadram la acea categorie, este una, dar daca este o discutie de un alt tip, eu repet, nu stiu sa se fi intamplat – si nu ma refer doar la campania pentru Primarie. Daca altcineva a facut aceasta discutie, este alta problema, dar eu nu stiu sa se fi intamplat asa ceva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-