Published On: Soare, Iun 27th, 2010

Schema venirii Violetei Vasile la Spitalul “Sf. Pantelimon”

Share This
Tags

Cand iti doresti ceva foarte mult, tot Universul lucreaza pentru tine, iar cand acesta mai este si portocaliu reusita este sigura. Acesta pare sa fie si norocul Violetei Vasile. Plecata de jos, o croitoreasa anonima, ea a ajuns sa aiba un salariu lunar pe care, cu meseria pe care o stia inainte sa intre in politica, l-ar fi castigat in mai mult de un an de munca grea.

Surse importante din cadrul Spitalului “Sf. Pantelimon” au dezvaluit pentru Infobraila schema prin care Violeta Vasile a reusit sa ajunga in pozitia de manager de spital si caracatita care o protejeaza si o lauda.

Nimic nu a fost lasat la intamplare si, mai ales, nimic nu este intamplator. Ideea de a deveni manager de spital pare a nu fi a Violetei, ci a unor importanti lideri de sindicat care, asa cum de altfel isi doresc toti, au vrut sa aiba un manager apropiat lor si intereselor lor, chiar si legitime. Este adevarat, aceasta schimbare de manager nu s-ar fi produs daca doua nume importante nu ar fi intrat in joc: Ana Negoita si Marius Necula.

Doctorita in spital, influenta si cu multe conexiuni printre angajati, Negoita si-a dorit mereu sa conduca spitalul, ce-i drept dintr-o pozitie care sa nu o expuna direct, spun sursele noastre. Asa ca, avea nevoie de cineva care sa o asculte, iar ce ascultator mai bun poate fi decat un membru al aceluiasi partid, care ajunge brusc intr-o functie ajutat de colegul mai in varsta si prieten? Ce-i drept, in “serparaia” din PDL Braila acest lucru nu a fost suficient, asa ca interventia senatorului PDL de Galati, Marius Necula, satisfacut de calitatile Violetei Vasile, a fost de mare ajutor, parlamentarul garantand ca actualul manager al spitalului merita aceasta functie. Daca la initiativa senatorului adaugam si blagoslovirea de partid locala data de Negoita, cea care i-a netezit drumul prin nenumaratele plangeri trimise ministerului in care il desfiinta pur si simplu pe vechiul manager, prezenta ei in fruntea spitalului a fost usor de realizat.

Sa nu credeti insa ca Violeta a venit asa, in necunoscut, ca se simte stinghera cumva la noul ei loc de munca. Este in relatii cordiale  cu familia Danuta, ambii membri PDL, ea dorindu-si o functie de economist la RUNOS (resurse umane, normare, organizare, salarizare), iar el fiind seful Serviciului Administrativ al Spitalului “Sf. Pantelimon”, cei doi fiind liantul cu “eminenta cenusie” – Ana Negoita.

Nu doar cei doi ii sunt aproape tinerei rasarita peste noapte in politica si admnistratie de top. Langa familia Danuta se afla si o alta, familia Muth. Irina Muth este  vicepresedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, filiala Braila, si ii este buna prietena si colega de partid. Cum altfel  ar putea fi, atat timp cat mama Irinei este un fel de bona a managerului – ii ia copilul de la scoala si il conduce acasa in fiecare zi inca de pe vremea cand Vasile nu era angajata spitalului. De altfel, efortul depus de familia Muth nu a ramas nerasplatit, sotul Iriniei, Gabor Muth, tot membru PDL si el, si-a dorit si obtinut pozitia de director de ingrijiri in spital, functie pentru care a mai candidat in trecut, insa fara succes!

Muth este vicelider sindical si prieten la catarama cu liderul de sindicat al spitalului, Iancu Marita. In conditiile acestea nu cred ca va mai mirati de declaratia sindicalistilor spitalului si a parlamentarilor PDL de Braila, extaziati in sustinerea calitatilor de manager al Violetei Vasile! La fel cum bine ar fi sa nu va mirati daca intr-o zi o va lauda chiar liderul sindicatului SANITAS din Braila, Aurelia Chelariu. Poate ca la sedimentarea parerilor bune ale acesteia va sta si legatura stransa pe care o are cu Iancu Marita, nu numai pe linie sindicala, dar si pentru ca progeniturile le sunt intr-o stransa relatie de afaceri. Fiica Aureliei Chelariu este medic stomatolog, iar sotul Maritei Iancu este technician dentar, colaborarea profesionala dintre cei doi durand de vreo sapte-opt ani de zile,  multi dintre clienti fiind racolati din mediul medical si rudele acestora.

In aceasta increngatura de relatii si interese sta ca soarecele in siloz Violeta Vasile, merituos membru PDL, ajunsa din croitoreasa necalificata manager, cu relatii si conexiuni pe care nimeni nu le-ar fi putut banui la o tanara, chiar impinsa de la spate de politicieni din Braila si Galati si oameni de afaceri de pretutindeni!

Comentarii

comentariu

About the Author