Published On: mie, Iun 23rd, 2010

Prefectul Popa nu se teme ca va ajunge in strada, daca va fi schimbat din functie

Share This
Tags

* el stie ca se incearca debarcarea sa si spune ca nu se astepta sa iasa la pensie din Prefectura

Prefectul judetului, Dumitru Popa stie despre incercarile de debarcare a sa din functia pe care o ocupa si pare chiar resemnat in legatura cu eventualul succes al acestora.  Intrebat astazi, in conferinta de presa, daca are cunostinta despre faptul ca noua conducere PDL face planuri pentru instalarea unui nou prefect, Popa a explicat ca nu este o noutate pentru el, mai ales ca, din momentul in care a intrat in instituitie, ca subprefect, s-a confruntat cu astfel de tentative de schimbare din functie. Popa nu ia personal aceste lucruri si spune ca sunt chestiuni care se intampla fiecarui prefect, din motive ce tin de orgolii sau dorinta de putere  a unor oameni politici: “Asta e, depinde de factorul politic, iar hotararea se ia… sunt multi in acest mecanism de decizie, printre care si partidul. Se incearca, domnule, in general, cand ajungi intr-o functie… eu nu mi-am dorit sa ajung in acest post, dar am acceptat din mai multe motive.  Asa a fost conjunctura la acel moment si cand esti atat de in fata, sunt destui care doresc sa-ti ia locul. Asta se intampla si acum, sa nu credeti ca alt prefect a patit altfel. Intotdeauna a existat cineva care a vrut sa-mi ia locul. Functia si-o doresc, ca atare, nu neaparat ca am deranjat pe cineva eu. Nu stiu, probabil ca este si o chestiune de satisfacere a unor orgolii, sa vrei sa ajungi prefect…”

Intrebat daca are relatii proaste cu PDL-ul local, Popa a spus: “Eu nu am nici o relatie nici buna, nici proasta, eu am o relatie normala cu tot spectrul politic. Nu am o relatie proasta cu PDL, de ce sa zic, pentru ca cineva vrea sa-mi ia locul? Dar de cand vrea sa-mi ia locul, si ca subprefect a vrut sa-mi ia locul! Au avut altii si nominalizari, s-au dus la Bucuresti si ca subprefect si ca prefect, dar mecanismul e mult mai complicat decat pare la prima vedere”.

Prefectul spune ca in activitatea sa ca reprezentant al Guvernului in teritoriu a lasat loc de buna ziua si nu ii va fi rusine sa dea ochii cu nimeni, dupa ce isi va pierde functia. Mai mult, el sustine ca nu se simte tradat de cei din PDL, care l-au nominalizat in functie in urma cu cativa ani si care, acum, il schimba: “Ne intalnim pe strada, ca eu nu plec din Braila. Eu sper sa ma salut cu toata lumea in Braila , orice s-ar intampla. Nu cred ca am facut lucruri atat de daunatoare, incat sa nu pot sa ma uit in ochii cuiva. Eu nu ma simt tradat. Eu m-as simti tradat daca nevasta-mea s-ar apuca sa faca ceva, in rest, am relatii de serviciu, cu bune si cu rele, dar deocamdata, cel mai apropiat om, in toata viata mea, pana acum, cu care am luat deciziile cele mai importante, e sotia”.

Popa este oarecum linistit in privinta viitorului sau profesional, dat fiind ca, spune el, nu va ajunge in strada, daca va fi schimbat din functie: “Acuma, nici in strada nu poti sa ajungi! Eu sunt putin favorizat fata de ceilalti, pentru ca eu sunt intrat in Corpul inaltilor functionari publici, am dat examen si legislatia, asa cum este ea acum, ma protejeaza un pic, adica nu ma poate lasa chiar in strada, ma poate numi inspector guvernamental undeva”.

Precizam ca, in paralel cu activitatea administrativa, Dumitru Popa este in anul V de doctorat, in inginerie mecanica : “Nu uit prima mea dragoste, ingineria, am iubit-o si daca tot n-am mai avut parte de ea, sa stau murdar de vaselina, cum am stat cand eram sef de sectie, fac acum doctoratul…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-