Published On: mar, Iun 29th, 2010

Pedelistii isi baga coada in destinele copiilor nostri

Share This
Tags

* ei sunt ajutati de Irina Muth, psiholog la Spitalul”Sf. Pantelimon” * tinerii participanti completeaza chestionare apoi sunt indemnati sa nu asculte sfaturile parintilor in privinta viitoarei cariere

 

“In fiecare seara noi ne strangem aici, toti tinerii, discutam diferita actiuni pe care vrem sa le punem in practica, cum a fost o actiune din data de 19 iunie, “Busola profesiei”. Si am zis “hai sa facem si noi ceva cu tinerii nostri, nu neaparat cu tinerii liceeni, ci cei care au terminat o scoala profesionala, complementara. Acest curs l-am desfasurat pe data de 19, la cantina din tabara Lacu Sarat, la care au participat 33 de tineri. Prelegerile au fost tinute de dl Sorin Enache, director al CJP Braila, Irina Muht si Stoica Cristinel Popa, Student la Standford University, care le-a explicat participantilor care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze, pentru a obtine burse in strainatate, subiect de care, cei prezenti au fost foarte interesati”, povesteste Stefan Gurgu, seful tinerilor braileni din PDL.
“Cursantii au completat si niste chestionare de competente. De exemplu, o tanara care dorea sa devina doctorita, dupa completarea acestui chestionar a rezultat ca ea este buna pentru … am uitat…. Este buna la munca practica, asistenta, sau ceva de genul asta, nu-mi aduc aminte bine. Si, cand a intrebat-o d-na psiholog “de ce vrei tu sa te faci doctor?”, ea a raspuns in felul urmator:” pai, mama imi baga in cap de 4-5 ani sa dau la medicina si trebuie sa dau la medicina, altfel ma cert cu parintii”. Noi am incercat sa le scoatem din cap aceasta mentalitate. Si parintii au rolul in educatia lor, dar trebuie sa faca si ce le place si acest aspect l-am intalnit la mai multe persoane”, declara acesta despre intentia PDL in ceea ce priveste destinele copiilor nostri.
Mai mult, Gurgu sustine sub cuvant de onoare ca habar nu a avut ca Irina Muth, la serviciile careia partidul a apelat si care a raspuns prompt invitatiei este membru PDL. Naivitatea de care da dovada seful tinerilor liberali este una de fatada, el cunoscand-o pe Irina de mai mult de doi ani, din timpul liceului, asa cum singur a recunoscut pana la urma. Cat priveste chestionarul cu pricina, care pare a fi unul de aptitudini, el nu poate fi hotarator, au subliniat pentru Infobraila mai multi psihologi chestionati de noi. Daca luam in calcul si zvonurile privind intentia Irinei Muth de a le oferi bolnavilor de la psihiatrie o sala de fitness in care sa se gaseasca si greutati, care, la o adica, pot fi arme letale, este greu de crezut ca materialul de lucru oferit tinerilor este foarte bun.
Interesant este faptul ca, nici cand a vorbit despre acest subiect, Gurgu nu s-a abtinut sa revina la problema “baietilor de cartier”. Intrebat daca i se pare normal ca un partid sa organizeze un curs prin care sa schimbe mentalitatea parintilor si a copiilor in privinta alegerii profesiei, acesta a declarat: “Din punctul meu de vedere, da! Ca organizatie de tineret, trebuie sa ajut tinerii braileni, stand printre ei si auzind fel si fel de pareri despre viata asta din orasul Braila. Din cate stiti, toti se indreapta catre lumea aceea mai putin buna. Daca stau in cartierele marginase, ii vedem pe la coltul de strada, si ce fac? Fumeaza tigari de la magazine de fite, ca asa fac baietii din cartier”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author