Published On: vin, Iun 25th, 2010

Pe Chiru-l mananca pielea, si-o sa-l scarpine dinozaurii

Share This
Tags

PDL-istii braileni au cazut din lac, in  put, de cand cu schimbarea de conducere. Teoretic, debarcarea Gianei Patrascu si parasutarea, la punct fix, a lui Titiu Dumitriu trebuia sa fie o interventie-fulger, prin care sa se schimbe o sefa fara oua, cu un macho man politic cu suspensorul plin, ca sa zic asa. Actiunea insa a fost una de-a dreptul fleoscaita, ca numai daca te uiti cate luni le-au trebuit dizidentilor din PDL ca sa-si faca placerea si sa-l instaleze pe Titiu, iti dai seama ca nici astia nu-s chiar mana forte, daca ma-ntelegeti ce vreau sa zic. Oamenii au manevrat la greu, ca ne plictisisem sa tot asteptam punctul culminant si sa o-ntrebam pe Giana daca au finalizat baietii, si-au schimbat-o. Intre timp, lui Dumitriu ii falfia prin aer (parasuta), ca-l dusesera vanturile lui Balcan si-ale lui Badalan departe de punctul fix la care trebuia sa aterizeze.  Dupa manevre seculare, duse in baza unei strategii de doi bani, pentru care un general adevarat ar fi fost dat afara din orice armata respectabila, cei doi – ca pe Mauru’ nu-l putem pune la socoteala – au reusit sa raporteze “punct ochit, punct lovit”, dar razboiul este departe sa se fi incheiat. Asta, pentru ca unii dintre insurgenti nu se dau batuti, mai exact, nu se lasa condusi in lupta de sefii cei noi. De sefii cei doi, mai precis, ca iarasi, pe Pustiul nu-l luam in seama, ca nici ei nu-l iau.

Cert este ca sedintele de partid au devenit o placere perversa pentru cei care le-ar calca grumazul cu piciorul lui Balcan si Badalan, dar n-au vana s-o faca si-l lasa singur pe Gheorghe Chiru, sa se desfasoare in toata plenitudinea fortelor sale politice. Saptamana trecuta, sefii cei noi au facut sedinta pe vaporul lui Radulescu, in speranta ca pe Chiru il va lua ameteala si va avea gura-punga, astfel incat nu se va risca sa o deschida. Eroare, Chiru n-are rau de mare, asa incat a dat afara tot ce i-a venit pe gat, inclusiv alintatura “dinozauri nenorociti”, adresata lui Balcan si Badalan. Cei doi au refuzat sa comenteze incidentul, dar nu este greu de presupus cum le-au cazut la lingurica vorbele asta grele, in conditiile in care ei sunt invatati ca lumea sa stea drepti in fata lor si sa nu sufle nimeni in front. Bine, daca e s-o spunem pe-aia drepta, nici unul dintre ei nu mai e ce-a fost, fiindca o vreme, amandoi au fost trimisi la izolator si-au facut ciocul mic, insa acum, cand se simt din nou pe cai mari, sa vina un traseist sa le spuna lor vorbe de centura?!  Si de-ar fi numai asta! Dar Chiru nu s-a oprit aici, el i-a spus lui Badalan si alte cuvinte porcoase, despre placerea pe care i-a provocat-o de o anumita lovitura data in cur…sul actiunii de degradare politica a generalului, la vremea cand inca mai era presedinte PDL Braila. Din nefericire pentru insurgentul despre care vorbim, deocamdata, cel putin, la PDL Braila, dinozaurii nu-s pe cale de disparitie, ci mai degraba Chiru e, cand vor termina cei doi cu el. Dupa cum va spuneam, pe Titiu nu-l punem la socoteala, fiindca el e parte pasiva in jocul asta.

Si apropos de refuzul de a comenta incidentul cu “dinozaurii”, tandemul aflat la conducerea PDL Braila a adoptat o noua tactica : dupa ce s-au facut de cacao in conferinte de presa, cu declaratii naucitoare, cei doi au trecut la “no comment” , iar ceilalti din partid nu mai au dreptul sa iasa in presa. Si-n plus, intra cu totii in vacanta, pe perioada verii, ca e vreme de concedii si relaxare. Daca ar fi sa ne dam cu presupusul, am spune ca strategia a fost pusa la cale de Badalan, fiindca Balcan are alt stil: el iese cu pieptul in fata si-si asuma ce-a zis, cu bune si rele. Badalan se da mare profesor, dar la capitolul comunicare, e pifan amarat, iar glumele de cazarma pe care le face in conferintele de presa – si care-i dau, probabil, senzatia ca e spiritual – ar avea succes numai intr-o  adunare de soldati beti manga, care rad si cand le arati degetul. Nu acel deget, ca la ala reactioneaza altfel, precum Chiru, care le-o trage din toate pozitiile, mai ales pe la spate. Nu-i nimic, baieti, suntem cu geana pe voi ! (Alinuta Sadicuta)

Comentarii

comentariu

About the Author

-